65,5% от всички 37 000 пловдивчани, гласували за Костадин Димитров,

...
65,5% от всички 37 000 пловдивчани, гласували за Костадин Димитров,
Коментари Харесай

„Тренд“ пред Дарик: 65,5% от пловдивчани са гласували за личността Костадин Димитров, а не за кандидата за кмет на ГЕРБ в Пловдив

65,5% от всички 37 000 пловдивчани, дали своят вот за Костадин Димитров, са дали своя избор за личността Костадин Димитров, а не за претендента на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Това демонстрират анализите на социолозите от организация " Тренд " след втория тур на локалните избори. За новия кмет на града са дали своят вот предпочитано гласоподаватели, които са над 40 година, а повече от младите са избрали съперника му проф. Старибратов, който загуби балотажа. Предварителните изследвания, още преди началото на предизборната акция са отчели по-добрите позиции на Ивайло Старибратов, спрямо необятно обсъжданата кандидатура на Манол Пейков.

Скандалът с машините на тези избори е оказал мобилизираща роля само за гласоподавателите на ПП-ДБ, само че това събитие не важи за Пловдив, заяви в изявление за Дарик социологът Eвелина Славкова, съосновател на организация ТРЕНД, която по време на двата тура на изборите правеше своите допитвания и разбори в града на тепетата.

Избирателите, дали своят вот за Славчо Атанасов и листата на " Съединени за Пловдив ", са предпочели Димитров пред Старибратов в съответствие 2 към 1, демонстрират още проучванията на " Тренд ". Тези, дали своят вот за листа на Възраждане и Българска социалистическа партия на първи тур, се разпределят съвсем по равно сред двамата съперници на балотажа.

Неодобрението на така наречен " сглобка ", умората от изборите, недоверието в изборната система, неналичието на конспирация и политическа групировка, която се употребява с огромно доверие измежду гласоподавателите, са главните аргументи за ниската изборна интензивност.

" Местните играчи " осребриха " включването си в политиката посредством общинските препоръки и районните кметства. Шарените локални парламенти са по-добра гаранция, че властта няма да се концентрира в една политическа мощ или единствено към тесни бизнес кръгове ", счита още Eвелина Славкова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР