64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими, след

...
64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими, след
Коментари Харесай

Откриха баба и внуче, изгубили се в гората край Батак

64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими, откакто се изгубили в гората. В акцията по издирването са взели участие служители на реда, пожарникари, горски чиновници и доброволци, съобщи 

Сигнал за случая бил подаден нощес от непосредствен на фамилията, което прекарвало уикенда в региона на местността „ Широка поляна “ край Батак. Жената и нейното внуче са от село Чешнeгирово и постоянно летували в региона. Те решили да се поразходят в гората малко след 19 часа нощес. Не след дълго обаче се изгубили и не могли да открият противоположния път.

Бабата съумяла да се обади по мобилния си телефон на собствен непосредствен, а той от своя страна подал сигнал в полицията. За издирването нощес и тази заран били образувани групи от чиновници на полицейския сектор и пожарната в Батак, полицейското ръководство в Пещера, лесничеи, доброволци от съдружие „ Планинско избавяне “ - Пазарджик, офроуд групи от Пещера и Велинград, поданици от околните обитаеми места.

За случилото се били известени и служителите на реда от сектора в Доспат при Районното ръководство в Девин, тъй като последно дамата и детето били локализирани в околност, намираща се наоколо до границата със Смолянска област.

Районът бил сложен за претършуване поради гъстата горска растителност, мощно пресечения терен и неналичието на обсег на мобилните оператори в региона. В резултат на взаимните старания през днешния ден преди обед бабата и внучето били открити невредими от чиновници на полицейския сектор в Доспат. Те били в положително общо положение, макар че прекарали нощта навън в много неподходящи естествени условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР