64-годишен мъж от брезовското село Чоба подал сигнал в районното

...
64-годишен мъж от брезовското село Чоба подал сигнал в районното
Коментари Харесай

Жена сви дебитната карта на колега и изтегли голяма сума пари

64-годишен мъж от брезовското село Чоба подал сигнал в районното ръководство в Раковски на 7 декември, че от банковата карта, на която превеждат заплатата му, липсва огромна сума пари. За кражбата схванал, след отвод за осъществяване на транзакция от банкомат.

Криминалисти подхванали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и единствено в рамките дневно попаднали по следите на 53-годишна жена, която преди няколко години се преселила в Чоба. Мъжът и дамата работили дружно в билкарски склад в селото.



При разкриването на измамата дамата признала схемата, по която теглела парите, а цялата изчезнала от сметката сума била открита в дома ѝ. Материалите по случая са докладвани в Окръжната прокуратура в Пловдив, под чието управление се води и следствието, написа Марица.

От полицията приканват възрастните и самотно живеещи хора да бъдат бдителни и да не се доверяват лековерно на лица, които им оферират помощ при осъществяване на заплащане и изтегляне с техните дебитни карти.

От там напомнят, че записан ПИН код на лист, подложен в портфейла е гаранция, че сега, в който някой го открадне, ще има 100% достъп до сумата по сметката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР