62-годишен мъж с тежки изгаряния е починал в болницата в

...
62-годишен мъж с тежки изгаряния е починал в болницата в
Коментари Харесай

Жертвите на пожарите в Гърция станаха 87 души

62-годишен мъж с тежки изгаряния е умрял в болничното заведение в Атина, оповестиха от гръцкия вестник „ Катимерини”. Така броят на починалите поради големите пожари в източната част на Атика стана 87.

Мъжът е бил на животоподдържащи системи в болничното заведение, само че лекарите не са съумели да спасят живота му.

Властите се притесняват, че броя на починалите ще се увеличи, защото десетки души са били докладвани като изчезнали и спасителите към момента не са завършили с дейностите по търсене в засегнатия от пожарите регион и всичките му здания.

Гръцкият зам.-министър на околната среда Сократис Фамелос съобщи, че залесяването на регионите, които са потърпевши от горските пожари, ще стартира незабавно. Според публикувани през днешния ден данни огнената буря е изпепелила към 1300 хектара в региона на Мати.

Правителството одобри и пакет от ограничения в помощ на потърпевшите, като всяко семейство ще получи еднократна помощ от 5000 евро. Семействата, които имат починали родители ще получат два пъти повече.

Хората са скептични, че някой ще им помогне, макар отпуснатите средства. Властите дават обещание да работят бързо, въпреки равносметката да е ужасна.

Унищожени са 1500-1600 къщи в едното село и 3000-4000 в другото.
Умишлен палеж е най-вероятната причина за пожарите край Атина Жертвите на огнената буря към този момент са 83, над 100 души са в неопределеност
Междувременно гръцките управляващи оповестиха, че най-вероятната причина за пожарите край Атина е тенденциозен палеж. Заключението е на гръцкия вътрешен министър Панос Скурлетис на база разбор на сателитни фрагменти и инспекции на терен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР