61 жители обитават китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях, оказва

...
61 жители обитават китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях, оказва
Коментари Харесай

Кое е българското селце със 7 богаташи милионери и 61 жители

61 поданици населяват китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях, става известно, има освен естествени, отрудени възрастни хора, само че и 7 фамилии – милионери.

Село Мостово е картинно, високопланинско и с максимален брой милионери на глава от популацията, оповестява Нова телевизия. До обитаемото място се стига за към час и половина от Пловдив.

Там живеят към 60 души. Един от тях е Иван Желев. Дълги години работил в града, само че се пенсионирал млад и се върнал на село.

„ Тук сме малко хора. Ние сме най-младите пенсионери. Преди сме работили в града, в този момент нямаме работа там. Тук си дойдохме, имаме си къщи, работим на центъра”, изяснява Иван Желев, гражданин на Мостово.

Иван и сътрудника му Николай са майсторите на селото. Каквото се скапе, те го поправят. Поддържат и тротоарите.

„ Искаме малко да възкръсне селото. Като минат през площада хората, да видят, че има живи хора в това село. Затова мъчим поне да го подобрим”, изяснява Иван Желев.

В средата на деня в селото е по-вероятно да срещнете мисирки, в сравнение с хора. Там доктор няма. Няма и магазин.

„ Магазин има единствено в понеделник и петък. Подвижен магазин имаме. Докарват хляба и други артикули. Който, каквото му би трябвало, си взима”, изяснява Николай Ройнов.

В селото парцели имат няколко предприемачи, които имат компании за милиони. Местните не се наскърбяват, че селото им от време на време го назовават Милионерово.

Част от богатите имат компании и фабрики в Пловдив, другата част са създали къщи за посетители в региона, защото селото се намира в местността Кръстова гора.

Кметският наместник в Мостово веднъж към този момент разказал за седмината милионери, които имат парцели в селото, само че си навлякъл техния яд. Вече не желае да споделя кой какво има. А в Мостово, известно като Милионерово, животът продължава по един метод за богатите и по различен за бедните.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР