61-ият Международен панаир на детската книга в Болоня се провежда

...
61-ият Международен панаир на детската книга в Болоня се провежда
Коментари Харесай

България участва в Панаира на детската книга в Болоня

61-ият Международен панаир на детската книга в Болоня се организира от 8 до 11 април. Организатор на българското показване на панаира е Асоциация „ Култура и словесност “ в партньорство с Асоциация „ Българска книга “.

Книжният конгрес е първокачествен международен център за продан на авторски права в областта на издаването на детски книги, илюстрации и анимация и обвързваните с тях културни артикули. В 60-годишната си и история Панаирът е съумял да събере неповторима и разнообразна аудитория от издатели, илюстратори, графични дизайнери, литературни сътрудници, създатели, преводачи, дистрибутори, печатари, експерти по аудиокниги, книготърговци, библиотекари и учители, които  посещават събитието всяка пролет, с цел да се срещнат с най-новите детски книги и мултимедийните артикули, които са изложени на хиляди щандове. Присъствието на България е от огромно значение за развиването на промишлеността и за популяризирането на културата на страната ни зад граница. Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата, Национален фонд „ Култура “ и Столична стратегия „ Култура “ и със съдействието на консулството на страната ни в Болоня.

В българския павилион ще бъдат показани най-новите книги на български създатели, селекция от детски книги от последните 10 години, наградени заглавия, както и остарели типичен издания. Ще бъде показана и галерия на детски илюстрации от модерни български художници, която след премиерата си в Болоня, ще обиколи няколко града у нас. Нейни куратори са Антон Стайков и Свобода Цекова.

Българското пространство на панаира на книгата в Болоня ще даде опция за професионални срещи на родни издатели със свои задгранични сътрудници. На щанда интернационалните гости ще могат да получат информация за издатели, фестивали и конгреси, които работят в областта на книгата и превода в България. Павилионът ще стане хазаин на няколко  събития, измежду които показване на финансиращите стратегии за превод и промоция на българска литература в чужбина.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР