61-годишният Альоша Янков, който уби по изключително мъчителен начин собствения

...
61-годишният Альоша Янков, който уби по изключително мъчителен начин собствения
Коментари Харесай

Рецидивистът от Карнобат Альоша обясни подробно защо е пребил до смърт брат си

61-годишният Альоша Янков, който умъртви по извънредно непосилен метод личния си брат Ивелин, направи цялостни признания за действието си пред съда и съобщи, че това е бил единственият излаз за него, написа Флагман бг.

Рецидивистът сподели това по време на гледането на мярката за неотклонение.

„ Това е систематичен тормоз, то не се устояваше към този момент. В седмицата я дремя един път, я не “, изясни в правосъдната зала мъжът от Карнобат.

По думите на бранителя му адв. Владо Ралчев, братята живеели в една стаичка, в нощта на убийството били пийнали две-три ракии и обстановката ескалирала. Ивелин предизвестил Альоша, че в случай че на сутринта към момента е в дома им на ул. „ Арда “ 55 в циганската махала, ще го убие.

Паникьосан от думите на брат си, Альоша сграбчил ножицата за арматурно желязо и почнал да го постанова с жестоки удари по главата и тялото. До трагичната гибел се е стигнало, откакто довършил закононарушението с железен ключ.

„ Аз си признах всичко, на сутринта си взех багажа и отидох в районното без никой да ме е принуждавал и описах какво съм направил “, сподели пред правосъдния състав престъпно проявеният и осъждан мъж.

Първоначално той изиска по-лека мярка за неотклонение – домакински арест, само че след това размишления, че в случай че се върне в фамилната им къща, ще бъде линчуван от роднините си.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.Я., упрекнат в убийството на своя 50-годишен брат, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшия метод.

Престъплението е осъществено на 18/19.01.2021 година в къща, находяща се в град Карнобат, обл. Бургас. Убийството е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшия метод и е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че в главата на потърпевшия са нанесени минимум седем жестоки удара с железна ножица и железен ключ за автомобилни гуми, като по този метод е породена гибелта му.

По тялото на потърпевшия също са установени пострадвания. Металните ключ и ножица, с които е осъществено незаконното действие, са открити и конфискувани.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас, оповестиха от Окръжната прокуратура.


Адвокат Владо Ралчев. Снимка: Флагман бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР