600 души работят на терен, 42 са само пожарните автомобили,

...
600 души работят на терен, 42 са само пожарните автомобили,
Коментари Харесай

Вътрешният министър с последни данни за огнената стихия в Кресненското дефиле

600 души работят на терен, 42 са единствено пожарните коли, включена е и друга профилирана техника. Освен чиновниците от ГДПБЗН, които са главният състав, вземат участие и чиновници на полицията, жандармерията, Югозападното държавно дружество,  от Регионалната дирекция погорите, от аварийно-спасителното звено на Столичната община, 85 военнослужещи  - главно от бригадата в Благоевград и от София. Това заяви на следващия брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев.   Голяма помощ оказват двата вертолета, които непрекъснато работят над терена и до момента са създали 160 захода, а през дните на присъединяване им до момента са изхвърлили към 340 тона вода, по 2,5 на всеки заход. Работят и чиновници на парковете Рила и Пирин, доста доброволци, като през днешния ден дойде следващата група от София, включиха се членове на ловни дружинки, на които благодаря. Благодаря и на БЧК, които осигуриха храна, както и на екипите на Спешна помощ, които непрестанно са разполагаем. По 2 незабавни автомобила постоянно са на дежурство и това е единствено част от отличната логистика, проведена от регионалния шеф Бисер Михайлов.

За жителите на близките села е значимо да знаят, че20-киловолтовият далекопровод няма да бъде пуснат, с цел да останат те и екипите в сигурност. Пътят остава под непрекъснато наблюдениие, както и обитаемоте места, в които са разпределени полицейските чиновници в патрули. Изтегляме жандармерията, хората могат да се приберат умерено по селата Стара Красна, Сенокос и Ощава, където ще останат полицейски екипи за наблюдаване и контролът над влизащите в обитаемоте места ще продължи.

Подобри се положението на въздуха, допустимо е да има леко задимяване в сектора при гара Стара Кресна. Под надзор остава и трасето на основния път Е 79, като молим при видяна неправда, да се подаде сигнал на тел. 112.

Подробности от оперативната конюнктура заяви основен комисар Николай Николов, директорл на Групово дело „ ПБЗН “. По предварителна оценка площта на пожара трансферира 13-15 000 дка. Току-що успяхме да изведем 52 души, директно застрашени от пожара в региона на гара Стара Кресна. Тази вечер ще продължим с организация, сходна на предходните вечери – минимум 150 д. ще дежурят, с превес на състава при последното огнище – край гара Стара Кресна, там в допълнение ще съсредоточим сили. Ще пренасочим техника към Кресненското дефиле, като ще внимаваме да не предизвикаме пътни произшествия и да не запушим пътя. Прогнозите за площта на пожара като цяло са положителни и мислим, че обстановката е овладяна и под надзор, само че в региона на гара Стара Кресна ще са нужни старания да ограничим огъня, който гори в боров масив. За на следващия ден задачата пред екипите от общо 600 д. е наблюдаване на останали 4 огнища и наблюдаване на пожара в землището на гара Стара Кресна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР