60 са положителните проби за коронавирусна инфекция сред служители на

...
60 са положителните проби за коронавирусна инфекция сред служители на
Коментари Харесай

60 са вече болните от COVID-19 в смолянския заавод


60 са позитивните проби за коронавирусна зараза измежду чиновници на завода за автомобилни елементи в Смолян - при 350 изследвани, оповестява БНР.

През миналата седмица са открити общо 39 случая за Смолянска област, а от началото на месец юни са 176.

Областният шеф Недялко Славов сподели:

" Още от началото на изключителното състояние те стават 219. Ако отнесем случаите към общия брой на популацията, сме на второ място след Видин, където има един на 385 души. Смолян е един на 472 ".

Около 15,5% от половината изследвани в завода за автомобилни елементи са с позитивен резултат:

" Към момента е импровизирано. Ние по тази причина се въздържаме, тъй като те в последна сметка би трябвало да влезат в осведомителната система. Предполагам, че част от пробите ще желаят да бъдат доказани в Националната лаборатория. За 375 проби, половината личен състав, към 60 излизат позитивни в лабораторията, която работодателят е наел. Това е, което знаем все още ".

През предходната седмица 7 души са дали позитивни резултати, след което е почнало всеобщото тестване, изясни доктор Мими Кубатева - шеф на Регионалната здравна ревизия.

Предстои да се проучат контактните лица. Към момента е извършена цялостна стерилизация на предприятието и на рейсовете, които транспортират служащите. С наставление на РЗИ са спрени няколко поточни линии. Дадени са инструкции за засилени противоепидемични ограничения.

От на следващия ден заводът за автомобилни елементи в Смолян ще възвърне производството си с половината от потенциала си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР