60 регионални австралийски вестника, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок,

...
60 регионални австралийски вестника, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок,
Коментари Харесай

Рупърт Мърдок дигитализира 60 от вестниците си в Австралия

60 районни австралийски вестника, благосъстоятелност на медийния магнат Рупърт Мърдок, минават в напълно цифров формат, откакто означиха спад в рекламните доходи, съобщи „ Гардиън “.

Групата News Corp. ще затвори изданията в границите на идната една седмица, а измежду тях е и районният Manly Daily, който действа от 1906 година насам в щата Нови Южен Уелс. Засегнати от смяната са и вестници от щатите Куийнсленд и Виктоиря.

По думите на изпълнителния шеф на медийната организация, Майкъл Милър, отдръпването на рекламодателите се дължи на разпоредбите за затваряне на заведения, магазини и други физически обекти. „ В тези невиждани времена е значимо да редуцираме разноските си, до момента в който продължаваме да осведомяваме общностите си и вършим всичко допустимо да запазим работните места “, показа той.

Предвиждат се и съкращения на чиновници, като локалното управление ще разисква с всеки от тях бъдещите им връзки с News Corp. Всички читатели могат да се възползват от безвъзмезден 28-дневен достъп до цифровите издания.

В портфолиото на корпорацията влизат още американската телевизия Fox и английската медийна група Sky.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР