60% от търговците на дребно вече предлагат самостоятелно сканиране или

...
Коментари Харесай

Търговията на дребно в преход към самотаксуване


60% от търговците на дребно към този момент оферират независимо сканиране или се стремят да го вкарат в най-скоро време (снимка: Brother)

Търговците на дребно се обръщат все по-често към технологиите, с цел да подобрят успеваемостта и клиенското преживяване. Проучване на японската компания за офис техника Brother разкрива по какъв начин самотаксуването (SCO) и технологията за извършване на покупки и сканиране трансформират пазарното държание на потребителите.

Промяната в търговията на дребно се движи от потребителско преживяване. Най-досадните неща за клиентите са натоварените магазини и прекомерно дългото очакване, с цел да бъдат обслужени. Почти една трета от купувачите споделят, че се нервират от дългите опашки, а още по-голям % не желаят да чакат повече от пет минути на опашка.

Самотаксуването навлиза бързо в Европа

В цяла Европа търговците на дребно бързо усилват броя на касите са самотаксуване в магазините си. Цели 36% от тях споделят, че възнамеряват да влагат в хардуер и програмен продукт за самотаксуване, а прогнозите сочат, че европейският пазар за самотаксуване ще има смесен годишен ритъм на напредък от 13% до 2026 година

Повишаването на осведомеността и позитивната реакция от страна на потребителите са основни фактори, които движат приемането на тези системи. Като се добави и възходящото желание на потребителите за заплащания, основани на карти и други безкасови, безконтактни преводи, излиза наяве за какво самотаксуването се вписва идеално в този метод на мислене.

Самотаксуването би трябвало да работи безпрепятствено, с цел да спести време на клиентите. Това значи, че всички артикули би трябвало да са лесни за сканиране, което изисква лесни за четене баркодове, интуитивни сензорни екрани на касите за самотаксуване и разполагаем личен състав, който да помогне при положение на проблем, означават от Brother.

По-лесно самотаксуване на неопаковани артикули

Клиентите, които пазарят насипни артикули, като плодове или зеленчуци, би трябвало да могат елементарно да им сложат етикети с ясно забележими баркодове, с цел да подсигуряват сполучливото сканиране на определените артикули при касите за самотаксуване.

По същия метод продуктите, опаковани от личния състав в магазина, като самун, сирене или деликатеси, постоянно имат неравна повърхнина, което единствено по себе си може да затрудни четенето на баркодове, отпечатани в магазина. Ако не са отпечатани чисто, това усилва вероятността от известия за неточности при касите за самотаксуване и нуждата от интервенция на личния състав, което се отразява на преживяването на клиентите.

Друг фактор са разпоредбите на Европейския съюз за етикетиране на храни, с цел да могат потребителите да получат изчерпателна информация за наличието и състава на храната, която купуват. Това значи, че някои артикули от чужбина се нуждаят от нови етикети, с цел да дават отговор на локалните разпореждания. Като се има поради, че яснотата е ключът към разбирането какво има в храната, която купуваме, значимо е тези артикули да бъдат етикетирани по подобен метод, че информацията – и баркодът – постоянно да са лесни за четене.

Технология, която работи за клиентите

Друга стъпка за възстановяване на преживяването на клиентите е появяването на системи в магазините, които им разрешават да взимат артикули от рафтовете и да ги сканират благодарение на ръчен скенер, до момента в който пазарят.

Вдъхновени от концепцията „ пазарувайте и просто излезте ” на Amazon Go, търговците на дребно бяха привлечени от концепцията да предложат безпроблемно преживяване на клиентите. Самостоятелното сканиране към смарт телефон се преглежда като метод за предложение на сходно потребителско преживяване с малко разноски за търговците.

Отпечатаните в магазина етикети с баркод би трябвало да са здрави и четими от устройството на потребителя
(снимка: Brother)

Такива системи за извършване на покупки и сканиране разрешават на клиентите да опаковат продуктите непосредствено в личните си чанти, до момента в който пазарят, премахвайки нуждата от разтоварване и наново пакетиране на касата. Плащанията, направени непосредствено през акаунта на клиента в приложение за смарт телефон, даже отстраняват нуждата от очакване на опашка и заплащане на касата. Това е концепция, която набира известност: 57% от търговците на дребно оповестяват, че клиентите избират да употребяват сигурността на приложение за смарт телефон, вместо да употребяват скенерите в магазина.

Търговците на дребно означават и възходящата наклонност клиентите да събират информация, която им оказва помощ да създадат осведомен избор за продуктите, които купуват. Чрез сканиране на продуктови баркодове в магазина клиентите към този момент могат да получат тази информация непосредствено на екрана на смарт телефона си. За да бъде тя точна, отпечатаните в магазина етикети с баркод би трябвало да са здрави и четими от устройството на потребителя.

Предвид наклонността за увеличението на удобството за клиентите – и лесното снабдяване на информация – 60% от търговците на дребно или към този момент оферират независимо сканиране, или се стремят да го вкарат в най-скоро време.

Значението на качествения етикет

Вече е ясно, че решенията за самосканиране в търговията на дребно ще станат всеобщи в бъдеще. За да се случи това, триумфът им зависи от това какъв брой бързо и надеждно клиентите могат да сканират продуктите си и да заплатят за тях.

В последна сметка всяка система за самосканиране или самотаксуване е толкоз добра, колкото качеството на баркодовете, които би трябвало да сканират.

Ето за какво при избор на принтери за етикети за насипни артикули или опаковани артикули Brother предлага тези, които оферират ясна четливост и са устойчиви на размазване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР