60 на сто от заболелите от COVID-19 в областта се

...
60 на сто от заболелите от COVID-19 в областта се
Коментари Харесай

60% от заразените в Старозагорско се връщат от почивки |

60 на 100 от заболелите от COVID-19 в региона се връщат от почивки. Това стана ясно след съвещанието на Областния медицински съвет, оповестиха от пресцентъра на администрацията за Българска телеграфна агенция.

Д-р Таня Перчемлиева, шеф на Дирекция " Надзор на заразните заболявания " в РЗИ заяви, че броят на заболелите от COVID-19 в Старозагорска област продължава да пораства. При опазване на тази наклонност региона ще навлезе до дни в алената зона.

Реалната цифра на заболелите продължава да не е ясна, тъй като доста от по-леките случаи се лекуват в домашни условия след направени независимо бързи антигенни проби и системата не може да ги обхване.

В момента най-младият пациент с COVID-19 в УМБАЛ " Проф. доктор Ст. Киркович " е бебе на 55 дни. Има и родилки с позитивни проби.

В тази връзка, от РЗИ предлагат на лечебните заведения от региона, в които действат педиатрични и родилни отделения, да имат подготвеност да отделят личен състав и кревати за лекуване на деца и новородени с COVID-19.

На съвещанието бе установено, че обособяването на по този начин наречените Коронавирус зони в медицинските центрове за облекчение на лечебните заведения и лечение на по-леките случаи в извънболничната помощ се движи в позитивна посока. Коронавирус зона работи в ДКЦ 1 в Стара Загора.

Предстои откриването и в Медицински център " Проф. Ст. Киркович ". От 1 септември ще проработи Коронавирус зона и в Казанлък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР