60-годишнината на ще чества Биг бендът на БНР с концерт

...
60-годишнината на ще чества Биг бендът на БНР с концерт
Коментари Харесай

Биг бендът на БНР чества 60-годишнината на Христо Йоцов с авторски концерт на 12 ноември |

60-годишнината на ще празнува Биг бендът на БНР с концерт на 12 ноември, четвъртък, от 19.00 ч. в Първо студио на националното радио. Авторският концерт на един от най-ярките музиканти в актуалния джаз ще показа ретроспекция на творчеството му, основано за бенда на радиото.

На сцената на Първо студио на БНР ще прозвучат пиеси, основани от 1983 година до през днешния ден. Сред тях са обичаните на публиката „ Ringi-Ringi ", „ Black Pepper ", „ East & West ", „ A Hard Way Home ", „ On Da Riff " и „ A Foggy Mood ". Ще бъдат показани и новите композиции „ Better Later Than... ", „ Hot Jamm ", „ Slow & Cozy " и „ Sambanitsa ". Виртуозният инструменталист Христо Йоцов ще свири на барабани и вибрафон, а в някои пиеси ще влиза в ролята на бенд водач. Дългогодишният му креативен сътрудник Антони Дончев ще бъде на сцената освен като диригент на Биг бенда, а и като пианист в някои от творбите.

Виртуозен и атрактивен инструменталист, Христо Йоцов е композитор и аранжор с богато творчество, основано за най-ярките български джаз артисти, инструменталисти и обединения. Свирил е в лични планове с присъединяване на български и световноизвестни джаз музиканти, за които основава истинска музика като „ Opium ", „ Seven Steps ", „ Jazz Ball ", „ Funky ", „ Go Fusion ", „ Next Step ", „ Jazz Cats ". Има над 30 албума, издадени от български и непознати компании. Христо Йоцов е почитан възпитател, професор по ударни принадлежности в катедра „ Поп и джаз " на НМА „ Панчо Владигеров ".

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. " Драган Цанков " №4) и онлайн в мрежата на eventim.bg. Билетите, закупени за отсрочения концерт напролет, ще важат след презаверка в Рекламно-информационния център на Радиото.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР