60-годишен мъж с ампутиран крак твърди, че снимката му е

...
60-годишен мъж с ампутиран крак твърди, че снимката му е
Коментари Харесай

60-годишен мъж с ампутиран крак след нападение откри снимката си върху кутия цигари

60-годишен мъж с ампутиран крайник твърди, че фотографията му е част от кампанията за вредите от пушенето с сложени изображения върху кутиите за цигари в Европейски Съюз, без да е давал единодушието си за това, заяви Би Би Си. 

Снимката била открита от сина на мъжа, който си купил цигари с картинката и забелязал характерните белези, които били идентични с тези на татко му. 

Той занесъл кутията у дома и я посочил на семейството си. " Бяхме шокирани. Не можахме да повярваме ", споделя дъщерята на 60-годишния мъж.

Мъжът, чието име не се загатва, е от Албания, а в този момент живее във Франция.

Снимката е съпроводена с предизвестието, че " пушенето запушва артериите ". Кракът на мъжа обаче е ампутиран, откакто потърпевш от пукотевица в Албания през 1997 година

Той споделя, че не е давал разрешение фотографията му да бъде употребена в акцията. Според него фотографията е направена, когато е отишъл в болница през 2018 година, с цел да разбере дали може да му се постави протеза. 

От Европейската комисия настояват, че мъжът бърка и фотографията не е негова, като допълват, че знаят кои са хората, чиито фотоси са употребявани в акцията, като за всяко изображение има подписано съглашение. 

" От информацията, която имаме, можем да кажем без подозрение, че този мъж не е един от тях ", показват от Европейска комисия пред " Le Parisien ".

Нает от фамилията юрист също е безапелационен, че фотографията е на неговия клиент. " Всеки белег е характерен, неповторим. Мъжът на фотографията също има белези от изгорено на другия крайник. Експерт няма да има никакъв проблем да разпознава изображението ", споделя той и добавя, че клиентът му се усеща предаден и потиснат. 

Вестник " Le Parisien " обаче изрази подозрение, че фотографията е в действителност на мъжа, защото същото изображение е част от акция на Европейски Съюз против пушенето от 2017 година и е в база данни на Европейски Съюз от 2014 година - преди мъжът да посети болничното заведение, където твърди, че му е направена фотографията. 

Изданието добавя, че от болничното заведение не са удостоверили историята на мъжа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР