60-а поредна вечер на протест в София. В Деня на

...
60-а поредна вечер на протест в София. В Деня на
Коментари Харесай

Протести и контрапротест в Деня на Съединението

60-а поредна вечер на митинг в София. В Деня на Съединението митинг се организира и в Пловдив. Основните претенции на протестиращите остават непроменени - незабавна оставка на държавното управление, основния прокурор, въвеждане на машинно гласоподаване, законодателни промени в правосъдната промяна.

И довечера началото на митинга стартира от обичайна локация на площада пред президентството. Около 19:30 ч протестиращите още веднъж блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител " в София.

Площад " Централен " е мястото, на което в 18:30 часа в Пловдив беше оповестено събитие в обществените мрежи " Марш за Съединението ". Двама от " Отровното трио " също са в Пловдив.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Националният поход за Съединение " потегли в 19 часа от площад " Централен " и минава през бул. " Цар Борис III Обединител " към моста на Панаира, бул. " България " и по бул. " Руски " до бул. " Шести септември ". По целия маршрут участниците носят 50 метров народен байрак, направен особено за събитието.

В 20.00 часа един от уредниците на шествието - Любомир Чакъров разгласи, че то се разпуска, макар оповестения по- рано маршрут към Панаира и бул. " България. С крясъци " Оставка! " участниците се насочат към площад " Съединение ". Жандармерия и полиция ги посрещна по пътя към заря-проверката.

Преди това походът доближи да кръстовището на Баня " Старинна ". В посока към площад " Съединение " булевардът бе препречен от коли на полицията и жандармерията ".

В София се организира и контрапротест

Шествие " Не на омразата. Една България, обединен български народ " се организира довечера в София. Маршрутът на проявата бе от пилоните на НДК до площад " Света Неделя " и назад.

 контрапротест в София
контрапротест в София
Снимка: Булфото

Гражданите показаха поддръжка за българската полиция и изискат оставката на, по думите им, " разединителя Радев ".

Събираха се подписи под сигнал до прокуратурата против подбудителите към въстание, революция и принудително събаряне на законното държавното управление.

 Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР