60 347 бюлетини от общо 339 секции за избор на

...
60 347 бюлетини от общо 339 секции за избор на
Коментари Харесай

Броят отново над 60 000 бюлетини за избора на общински съветници в Бургас

60 347 бюлетини от общо 339 секции за избор на общински съветници в Бургас ще бъдат преброени още веднъж.

Няколко часа откакто новият Общински съвет в града постави клетва, Административният съд в морския град взе решение да почете жалбата на Константин Бачийски и Бисер Русимов от Политическа партия СЕК. Те желаеха ново броене на бюлетините от изборите, оспорвайки мандатите, които партията получи. В момента СЕК има трима представители в Общинския съвет.

В съда водачът на партията Константин Бачийски съобщи, че е бил очевидец по какъв начин в една секция бюлетини на партията му са били трансферирани към друга партия.

“Аз персонално присъствах в една от секциите и с очите си видях по какъв начин бюлетини, които са годни и са от Средна европейска класа, са поставени в купчинката на ГЕРБ. Там имаше препирня. Лично се убедих. Там имаме сигнали и от други лица, които са участвали по други секции. Вярвам, че изборния резултат не е правилно отразен и след тази съдебно-техническа експертиза ще потвърдим, че резултатите са разнообразни. ”, съобщи Бачийски.

Юристите на СЕК прецизираха, че упорстват за броене единствено на техните бюлетини и че не оспорват самите избори, а процесът на преброяване на бюлетините.

“Става дума за 34 гласа разлика, които биха могли да трансформират много неща в съотношението в Общинския съвет. Нещо повече - дано да се има поради и събитието, че това е в полза на гласоподавателите и то не е някаква волност на един човек или на управлението на една партия. ”, съобщи юрист Богдан Йорданов.

“Допускането на осъществяване на наново броене на над 60 хиляди бюлетини в региона на ОИК-Бургас ще отвори необятно вратите към неаргументирани оспорвания на решенията на ОИК и корист с права. ”, съобщи юрист Бошнаков.

Следващото съвещание по делото е планувано на 1 декември.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР