6 януари. Време в затвора: Гордите момчета плачат за последствията от собствените си действия

...
Един ден на историческа отчетност за престъпленията от 6 януари
Коментари Харесай

Един ден на историческа отчетност за престъпленията от 6 януари разплака двойка груби горди момчета.

Джо Бигс – „върхът на копието“ на нападението на Гордите момчета над Капитолия на 6 януари – беше осъден на 17 години във федерален затвор за ролята си в бунтовния заговор за блокиране на мирното предаване на властта на Президентът Джо Байдън след изборите през 2020 г.

Присъдата на Бигс – една от най-тежките досега за обвиняем от 6 януари – беше произнесена в четвъртък сутринта от федералния окръжен съдия Тим Кели, назначен от Тръмп. Бигс, заедно с останалите лейтенанти от Proud Boys Итън Нордиан, Закари Рел и председателя на групата Енрике Тарио бяха осъдени по обвинение за бунт през май. Петият член, Доминик Пецола, беше признат за виновен, заедно с останалите, по обвинения, включително възпрепятстване на Конгреса.

Затворът за Бигс е далеч под срока от 33 години, поискан от федералните прокурори, които поискаха изречение „достатъчно дълго, за да попречи на Бигс да води нов насилствен заговор срещу правителството, докато все още е мотивиран и оборудван да го направи.“ Правният екип на Бигс твърди, че всичко над 10 години е „прекомерно наказание“. Намалената присъда отразява начина, по който съдия Кели тълкува „засилването“ на тероризма по обвиненията на Бигс. Съдията не омаловажава събитията от 6 януари, но каза, че те се различават от бомбена атака или събитие с масови жертви.

Суровата присъда за Бигс отразява критичната му роля в хаоса в Капитолия. Тарио не беше на място по време на събитията от 6 януари - съдия го беше изгонил от Вашингтон, окръг Колумбия, ден по-рано поради несвързан арест. Така Бигс, ключов лейтенант, се появи на негово място. Той стана „върхът на копието по време на атаката“, твърди правителството в документ за присъда. Това включва събаряне на ограда, която помага на тълпата да стигне до Капитолия. В седмиците, предшестващи нападението, Бигс също е бил, както се описва в същата съдебна документация, „гласен“ и „влиятелен поддръжник на пренасочването на групата към политическо насилие“. Добавя се: „Повече от който и да е от неговите съобвиняеми, Бигс непрекъснато се позоваваше на езика на „войната“.“

В знак на централната роля на Бигс в заговора, прокурорите поискаха същите 33 -годишна присъда за Тарио, мъжът на Гордите момчета. Той трябваше да бъде осъден в сряда; заболяване на съдията отложи това производство за следващата седмица. За сравнение, Стюарт Роудс, лидерът на Пазителите на клетвата, получи 18 години за ръководене на бунтовния конспиративен заговор на тази милиция на 6 януари. (Правителството поиска 25 години по това дело.) Засега поне присъдата на Роудс все още е най-дълго в резултат на събитията от 6 януари.

Гордите момчета – самоопределящи се като „западен шовинистичен“ боен клуб – се виждаха като лоялни привърженици на Тръмп, който прословуто призова скандалджиите да „отстоят назад и в готовност“ по време на дебат с Байдън през 2020 г. И след като Тръмп обяви протест в окръг Колумбия, за да оспори загубата си на изборите, Тарио създаде елитен отдел в рамките на Гордите момчета, който той нарече „Министерството на самоотбраната“, с цел да задържи Тръмп на власт.

Тези Гордите момчета „виждаха себе си като революционери и вярваха напълно в своята кауза“, твърди правителството. На новобранците в структурата отгоре надолу беше казано „да се впишат или да се прецакат“. Според правителството „това е била философията на Бигс за насилието, с която те са трябвало да се „впишат“. сила, ако е необходимо. Както е посочено в бележка от 80 страници за присъдата на всичките петима престъпници, тези горди момчета „участваха във всяко последващо нарушение в Капитолия на 6 януари“, водейки вълна след вълна срещу полицията на Капитолия, докато накрая Пецола „разби прозорец, позволявайки на първите бунтовници, които влязоха в Капитолия.”

Дори след нападението Бигс не показа угризения. Той нарече 6 януари „предупредителен изстрел към правителството“, като същевременно оприличи Гордите момчета на бащите-основатели също бяха „считани за терористи“. Всъщност федералните прокурори се опитаха да затегнат присъдите за всичките пет горди момчета, като добавиха федерално подобрение на „тероризма“ - в случая на Бигс, защото престъпленията му бяха „изчислени да повлияят или да повлияят на поведението на правителството чрез сплашване или принуда“. p>

За Бигс, съдия Кели се съгласи, заявявайки от пейката, че това не е било близко решение. В решението си за присъдата обаче той отбеляза, че действията на Бигс не включват инструменти като експлозиви или са довели до масова смърт, която може да съответства на „стратосферната“ присъда, изисквана от правителството. Американският прокурор, аргументиращ случая на правителството, контрира, че плашещият ефект от 6 януари „не е по-различен от акта на зрелищно бомбардиране на сграда“.

Говорейки от свое име, Бигс се разплака. Той каза пред съда: „Знам, че обърках онзи ден. Но аз не съм терорист." В живота си преди 6 януари Бигс беше по-голямо от живота присъствие. Ветеран от армията, той беше домакин на подкаст и се движеше в политическите кръгове на Републиканската партия, като дори получи снимката си, разговаряйки с Грег Абът, губернатора на Тексас.

В четвъртък следобед съдия Кели също осъди втори Горд Водач при момчетата, Закари Рел, до 15 години. Рел не беше начело на MOSD. Присъдата му съперничи само на тази на Бигс, защото той също е лъжесвидетелствал по време на процеса. Рел отрече да атакува правоохранителните органи на 6 януари. Но Кели посочи видеодоказателство, което наскоро излезе наяве, което показва, чрез „преобладаване на доказателствата“, как Рел изстрелва химически агент, напр. пипер или спрей за мечки, при ченгетата. „Вие напръскахте този полицай и след това излъгахте за това“, каза Кели, произнасяйки присъдата. „В закона ние наричаме това лоши факти.“ (Правителството призова за по-малка присъда за Рел от Бигс — 30 години.)

Действията на Рел с MOSD също доведоха до затвора му. По време на един удар към Капитолия, където бунтовниците вече се биеха с полицията, Рел извика: „Майната им! Щурмувайте Капитолия!“ След това Рел се наслаждаваше на хаоса, който Гордите момчета бяха помогнали да се отприщи. Единственото съжаление на Рел беше, че Бигс и други трябваше да напуснат града, преди да успеят да купонясват: „Надявах се да изпия няколко празнични бири с всички“, оплака се Рел, „след този епичен шибан ден.“

По време на неговата присъда, разплакан Рел има много различен, разкаян тон, поемайки отговорност за затрудненото си положение - многократно казвайки: „Вината е моя“. Той също така настоя: „Приключих с разпространението на лъжи за други хора, на които не им пука за мен.“

Бигс и Рел са само първите членове на „Гордите момчета“, осъдени тази седмица. Техните съзаговорници също скоро ще разберат колко години ще прекарат във федерален затвор. Пецола трябва да научи съдбата си в петък сутринта. Тарио и Нордеан трябва да бъдат осъдени на 5 септември.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Още от Rolling Stone< /p>

Тръмп се пледира за невинен по делото RICO в Джорджия

Тръмп нарича Рупърт Мърдок „глобалист“, ескалира враждата във Fox News 

Тръмп напомпа нетното си състояние с до 2,2 милиарда долара , Главният прокурор на Ню Йорк твърди 

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти, Ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания през 2020 г.

< p>Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР