6-месечният Йоан е един от пациентите на детското отделение в

...
6-месечният Йоан е един от пациентите на детското отделение в
Коментари Харесай

Деца на опашка за легло в Пазарджик СНИМКИ

6-месечният Йоан е един от пациентите на детското поделение в Пазарджик. Заболяването на детето е почнало с лека кашлица. 7 дни по-късно е получило зной и и е признато в болница.
 
„ Преди 12 дни лежахме в Интензивното и отново се разболя тъй като имам две по-големи деца и вървят на учебно заведение. Вирусите се разнасят и не можем да ги спрем по никакъв метод “, описа майка му Борислава Минчева пред GlasNews.bg.

Детските отделения в Многопрофилната болница за интензивно лекуване - Пазарджик са с привършен потенциал. Едно дете е с коронавирус, а останалите със признаци на грип. Лекарите са извънредно натоварени и се постанова да връщат пациенти.
 
При потенциал от 22 кревати, в  двете отделения са настанени 32 деца. Сред тях има такива с дихателна непълнота.
 
“По случайност се озовахме тук. Бяхме на обзор пулмолог и той ни изпрати на фотография на белите дробове и се оказа, че детенцето ми, което е на 4 месеца, има пневмония “, споделя майката на Антон.
 
Лекарите са извънредно натоварени и се постанова да връщат пациенти.
 
„ Като ни одобриха споделиха, че има лимитирани места за децата. Не мога да си показва, в случай че не престават да идват деца, а няма места. “, прибавя Борислава – майката на Йоан.
 
„ Децата, които са в по-леко положение, ги насочваме към другите здравни заведения, тъй като няма къде да ги настаняваме. Обикновено изписваме 5, а одобряваме 7-8 деца “, споделя доктор Елена Василева - шеф на Първо детско поделение в МБАЛ-Пазарджик.
 
„ Тежките случаи се одобряват и когато е належащо, се слагат на килсородна терапия “, прибавя доктор Мария Митева - дежурен доктор във Второ детско поделение на болничното заведение.
 
Ръководството на лечебното заведение е поискало от здравната каса и здравната ревизия да бъде оповестена грипна зараза за района, с цел да има опция да усилят броя на леглата за деца.
 
„ Капацитетът ни е напълнен и по опция да се насочат към другите лечебни заведения, които към момента имат свободни места. “, споделя доктор Красимир Темнилов - шеф на МБАЛ-Пазарджик.
 
Тази седмица в двете детски отделения на пазарджишката болница от грип са зъбоболи 4 медицински сестри и един доктор.
 
Дали ще бъде оповестена грипна зараза в Пазарджик, ще реши здравната ревизия в града. 
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР