6 допълнителни автобуси от най-висок екологичен клас ще бъдат пуснати

...
6 допълнителни автобуси от най-висок екологичен клас ще бъдат пуснати
Коментари Харесай

Допълнителни нови автобуси за планината Витоша

6 спомагателни рейсове от най-голям екологичен клас ще бъдат пуснати по линии 63 и 66 към Витоша от идната седмица. Зам.-кметът на София по финанси, опазване на здравето и превоз Дончо Барбалов, дружно с ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинските съветници Зафир Зарков и Карлос Контрера участваха на представянето на транспортните средства, които бяха закупени след решение на градския парламент.

Зам.-кметът Дончо Барбалов съобщи, че с началото на хубавото време, когато обичайно планината е желано място, софиянци ще имат опция за спомагателен транспорт до Витоша.

„ През последната година над 4 пъти са се нараснали пасажерите, които стигат до планината с градския превоз. Затова гласувахме финансиране и закупихме още 6 рейсове от най-висока екологична категория. Всички те са оборудвани със звукова система за уведомяване, което вкарваме в целия градски превоз. Това е извънредно значимо за жителите със зрителни потребности, за които е по-трудно да се ориентират коя е идната спирка. Основната ни концепция с стартирането на спомагателни транспортни средства е огромното благосъстояние на София – планината Витоша да бъде още по-достъпна за жителите и гостите на града “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев и разясни, че всички рейсове, които ще се движат по линия 66 ще бъдат оборудвани с вело багажници.

Автобус 63 ще се движи през делничните дни на шпации от 30 минути, а в почивните дни – през 16 минути. Автобус 66 е с делнични шпации през 60 минути, а в празничните дни – през 20 минути.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР