6 227 901 е броят на избирателите, които могат да

...
6 227 901 е броят на избирателите, които могат да
Коментари Харесай

397 общини само с по един кандидат за кмет

6 227 901 е броят на гласоподавателите, които могат да дадат своя избор на идните локални избори. Това разгласи представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев по време на постоянния брифинг на комисията, предадоха БГНЕС и БНР.

``
реклама

Стана ясно още, че 36 288 е общият брой на претендентите за другите позиции.

" В 1968 кметства ще се проведат избори. В съпоставяне с 2014 година те са по-малко, тогава бяха 3188. Броят на претендентите за общински съветници е 29 515, за кметове на общини 1254, 5059 пък е броят на претендентите за кметове на кметства. 460 са претендентите за районни кметове ", разгласи Андреев и добави, че тези данни към момента не са дефинитивни, защото има тъжби, по които текат инспекции.

Най-много са искащите да станат кмет на София и Пловдив, като за столицата се борят 19 претенденти, а за Европейската столица на културата 14.

" В 397 кметства има единствено по 1 претендент ", уточни Андреев.

Той разгласи още, че досега в ЦИК са постъпили 5 сигнала и 32 тъжби в ОИК. От всички тъжби 22 са свързани с регистрацията на партии, обединения, локални обединения, инициативни комитети и техни претенденти.

" Жалби против решения на ЦИК от началото на месеца до през днешния ден са 14. В момента към момента са висящи 2 тъжби, които са в административния съд-София. Те са свързани с определянето на три пункта за банкет на протоколите и изборните бумаги и документи от общинската изборна комисия в Столичната община. По тях към момента не е завършило производството ", акцентира представителят на ЦИК.

Андреев добави, че до на следващия ден електронните медии би трябвало да дават на ЦИК и Сметната палата своите цени и условия, свързани с отразяването на предизборната акция, а до 30.09 би трябвало да бъдат назначени секционните изборни комисии.

На въпрос какво се случва с отказаната регистрация на някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева, която даде поръчка, че ще се бори за кмет на София, Андреев съобщи, че досега не е постъпвала тъжба от нея. Той добави, че в случай че това се случи, тя ще бъде прегледана и ЦИК ще излезе със мнение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР