59-годишния Георги късно снощи се запали в колибата си в

...
59-годишния Георги късно снощи се запали в колибата си в
Коментари Харесай

Георги изгоря жив в колибата си в незаконното циганско гето в Бургас

59-годишния Георги късно нощес се възпламени в колибата си в Северната индустриална зона на Бургас и изгоря жив. Гледката на лобното място е потресаваща. За да се стигне до мястото се постанова да се гази в дълбока тиня, която безусловно е покрила към този момент неработещата жп линия в региона зад ул. „ Янко Комитов “, написа Флагман бг. Там, скрити сред шубраци, отпадъци и изоставени остарели здания, се намира циганския лагер, формиран от палаткоподобни структури и откровени катуни. В ромското населено място живеят сред 20 и 30 смугли човеци, съществени пристигнали от сливенските села.

Циганите от дълги години са там, общината постоянно им разтурва бараките, само че те след това отново се връща. Все отново, откакто видяха, че постоянно ги ревизират ромите, занимаващи се с обири и проституция, изчезнаха оттова и се придвижиха в гетата в Кумлука, Меден рудник или Горно Езерово, където наподобява се усещат по-безопасно. Така на мястото зад цех " Победа " останаха няколко огромни семейства, които се прехранват със събирането на желязо.

„ Нямали сме проблеми с тях, не сме ги виждали да крадат – те са в действителност в доста тежка обстановка, измежду тях има гладуващи деца “, разкриха изненадващо хората, които работят в Индустриалната зона до катуна.

Цивилизацията и гетото са разграничени безусловно с една остаряла ограда.


Това е остарялото колело на мъжа. В момента то е единственият спомен на околните му за него

Загиналият неуместно нощес 59-годишен Георги живеел там от най-малко 15 години, бил си построил колибата с подръчни материали – дали крадени или не е въпрос на описа на " съседите му ". Неговата племенница – 16-годишно момиче не скри пред наш екип, че мъжът имал проблеми с алкохола.


Така наподобява " алеята ", по която се постанова да се върви, с цел да се стигне до лобното място на Георги. Изглежда като долнокачествен бежански лагер

„ Вчера към 11:30 усетихме мощен аромат на изгоряло. Излязохме на открито и видяхме, че в края на алеята има високи пламъци и мощен пушек. Някой към този момент се бе обадил на пожарната. Добре, че го направи, тъй като ние нямахме телефони, само че когато огнеборците дойдоха към този момент беше прекомерно късно “, разкри младата ромка на чист български език и дружно с още 3 деца, споделящи тежката й орис на полубездомница.



Гледката е покъртителна.

По цялата кална алея, наподобяваща на бежански лагер, се разнася зловонна миризма на изгорено дърво и плът. Когато огънят е обхванал колибата на Георги, той е спял и не е могъл да реагира в точния момент. Мъжът безусловно е изгорен жив и на място към момента се виждат потресаващи елементи от кончината му.


Според ромите, живеещи в региона това е скалпът му. Извън овала, в синьо, се виждат и остатъците от изгорялото яке на Георги. Доколко това е по този начин не може да се удостовери

„ Вижда се, че се е опитал да излезе, само че към този момент е било прекомерно късно. Явно е съумял да се разсъни, само че към този момент е горял и не е съумял да събере последни сили да излезе от колибата си “, описаха през сълзи децата от региона, които с изключение на, че живеят беден живот, се е наложило да станат очевидци и на такава панорама, която ще бележи съзнанията им за цялостен живот.

Преди година още веднъж след приложимост на алкохол Георги се запалил в колибата си. Причината тогава била, че запалил огън в нея, с цел да се топли. Тогава бързата реакция на негов прочут съумяла да избави живота му. След тази преживелица Георги се зарекъл да не „ близва повече алкохол “, само че още щом се излекувал от раните си, почнал още веднъж да пие. Това била и последната му неточност.

Снощи, като всяка друга вечер, той прекалил с пиенето. „ Какъвто и да беше, бе човек. Да изгориш жив е извънредно тежка орис “, описаха потресените роми от мини гетото. А то - прикрито сред храстите и старите здания в Северната индустриална зона на Бургас, остава с един сподвижник по-малко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР