581 граждани на Шумен и областта са се снабдили с

...
581 граждани на Шумен и областта са се снабдили с
Коментари Харесай

581 шуменци поискаха издаване на ПИК от началото на годината

581 жители на Шумен и региона са се снабдили с личен идентификационен код (ПИК) от началото на тази година до края на месец януари.

От 2014 година до края на 2021 година в офис Шумен са издадени над 26 00 ПИК. Очакването е до края на данъчната акция потреблението на онлайн услугата от жителите в региона да нарасне доста. Предпоставка за това е предоставената от 2020 година опция от Национална агенция за приходите за подаване на автоматизирано попълнени заявления от жителите, както и новата услуга от тази година обвързвана с опцията потребителите да подават онлайн искане за възобновяване или прихващане на надвнесени суми. От подаване на този вид декларация и искане могат да се възползват единствено тези лица, които разполагат или с ПИК или с електронен автограф.

Потребителите, които желаят да им бъде публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700, на имейл:, по пощата, както и през системата за несъмнено електронно връчване (), подържана от Държавна организация „ Електронно ръководство “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР