58-годишният основател, първи главен редактор и собственик на популярната руска

...
58-годишният основател, първи главен редактор и собственик на популярната руска
Коментари Харесай

Гробът на дивана по нищо не се отличава от обикновения гроб ~ Владимир ЯКОВЛЕВ

58-годишният създател, първи основен редактор и притежател на известната съветска Издателска къща „ Коммерсантъ ” – за цената на младостта и старостта.

В света няма по-страшен палач от медийно-лъскавия фетиш към младостта. Количеството жертви на този фетиш са милиони и в пъти надвишават пушачите, болните от рак и всички вируси, взети дружно вкупом.

Култът към младостта погребва рано милиони мъже и дами, които на 50, та даже и на 40, вземат решение, че животът им е приключил просто по тази причина, тъй като към този момент напълно не наподобяват на симпатичните девойки и момчета от кориците на лъскавите списания или следващата реклама.

Съвсем не пресилвам с думите си. Съвременните изследвани потвърждават, че ранната смъртност е закономерно разследване от виталната застоялост и загубата на усет към живота. А това на собствен ред е директен резултат от обстоятелството, че още от детството ни набиват в главата, че да живеем радостно, радостно и прелестно, да се харесваме на себе си и останалите, е допустимо единствено докъм 45-та ни година, в най-хубавия случай.

Гробът на дивана, съгласно мен по нищо не се отличава от елементарния гроб. Ние умираме тогава, когато престанем да живеем.

Днес в света 11 милиона души всекидневно пресичат границата на 60-те си години. По статистика, не по-малко от половината от тях имат вяра, че животът им е приключил на 50 и всичко, което им остава е тягостното доживяване. Колко са всички тия гробове от дивани и полегнали на тях хора? Ужасно доста.

С други думи, култът по младостта е напълно виновен за няколко милиона смърти годишно. Никакви естествени бедствия, урагани, трусове, произшествия и други напасти не могат да се сравнят с него.

Просто си спомняйте за това, когато идващия път вземете в ръце някое лустросано списание със съвършена хубавица на корицата, на която за следващ път ви се предлага безнадеждно да опитате да заприличате.

Да бъдете сходство или да живеете, вие сами избирате.

От книгата „ Хорошо за пятьдесят ”

Снимка(заглавна): Фото Анна Артемьева ~ Новая газета

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР