58-годишният Джонсън заяви, че се оттегля, предизвиквайки незабавни частични избориБившият

...
58-годишният Джонсън заяви, че се оттегля, предизвиквайки незабавни частични избориБившият
Коментари Харесай

Борис Джонсън подаде оставка като депутат


58-годишният Джонсън съобщи, че се отдръпва, " предизвиквайки незабавни частични избори "

Бившият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън подаде оставка като народен представител, съобщи Агенция Франс Прес.

В петък някогашният английски министър председател Борис Джонсън разгласи, че подава оставка като народен представител, обвинявайки парламентарното следствие на абсурда " Партигейт ", че го е прогонило от Народното събрание, предава БГНЕС.

58-годишният Джонсън съобщи, че се отдръпва, " предизвиквайки незабавни частични избори " на своето маргинално място, което оказа политически напън върху неговия правоприемник Риши Сунак.

В момента някогашният водач е разследван от парламентарна комисия за това дали е излъгал депутатите за празненствата на Даунинг стрийт, по време на локдауна в кралството.

В изказването си Джонсън споделя, че е получил писмо от комисията, в което " ясно се споделя - за мое огромно удивление - че те са решени да употребяват процедурата против мен, с цел да ме изгонят от Народното събрание. Те към момента не са показали нито едно доказателство, че умишлено или по несъобразителност съм подвел депутатите ", сподели той.

В изявлението си пред комисията през март Джонсън отхвърли съзнателно да е подвеждал Народното събрание.

" Не съм лъгал и имам вяра, че в сърцето си комисията го знае ", сподели Джонсън в изказването си в петък.

" Те прелестно знаят, че когато говорех пред Камарата на общините, споделях това, което откровено имах вяра, че е правилно, и това, което бях осведомен да кажа, както всеки различен министър ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР