575 млн. са повод да бъде пропуснат ДП“, т.е. Делян

...
575 млн. са повод да бъде пропуснат ДП“, т.е. Делян
Коментари Харесай

Цветан Василев: 575 милиона са повод да бъде пропуснат „ДП“ в делото КТБ

575 млн. са мотив да бъде пропуснат „ Директива за птиците “, т.е. Делян Пеевски в делото КТБ. Към днешна дата активите, които е присвоил, надвишават 450 млн. лв.. Можех да се договоря с тях, само че аз не желаех да работя по този метод. Г-н Пеевски е индивидът, който корумпира и съда и прокуратурата и службите. Предполагам, че той има избрани документи, което изяснява метода, по който държи всички тези хора.
Това съобщи някогашният мажоритарен притежател на фалираната КТБ Цветан Василев онлайн от Белград в предаването " Честно казано с Люба Кулезич ", което бе излъчено късно вечерта в сряда по телевизия Евроком. Василев разяснява още няколко тематики, с изключение на съществуването на съкращенията " Директива за птиците " и " ДП1 " в делото КТБ:

Декларацията, която изпратих до профилирания углавен съд, бе резултат от ексцентричния и противозаконен метод против мен. На прокуратура е вменено да събере всички известни данни, в това число и да ме разпита. Самият профилиран съд също взе решение през февруари да създадат този разпит. Това бе повода напълно малко да опишем моите визии за хода на процеса и характера на обвиняването. Наблегнах на няколко неща. Едно от тях бе ролята на прокуратурата във фалирането на банката.

Първият стадий от офанзивата на банката бе осъществен с дейната и водеща роля на господин Цацаров. Той имаше задачата да сложи на колене банката. Трябваше да убедят и държавното управление, и Българска народна банка, че на банката не би трябвало да бъде подпомагано, не би трябвало да бъде спасявана. Цацаров имаше триумф, тъй като в случай че си спомняте, имаше резултат и върху други банки. ПИБ също имаше проблеми тогава, само че на нея й бе оказана държавна помощ. Данните, с които разполагам сочат, че към този миг капиталът й е бил минус 600 милиона лв.. С това не споделям, че ПИБ не е трябвало да бъде спасявана, а че има двоен метод. Това е едната съществена моя цел, към която желая да обърна вниманието на съда.

Изборът на Иван Гешев за основен прокурор и предлагането господин Цацаров да оглави КПКОНПИ недвусмислено са награди за тяхната активност по проблема КТБ. На Цацаров му беше по-лесно, до момента в който Гешев трябваше да каца с дизелов мотор на Луната. Той трябваше да инкриминира естествена банкова активност, трябваше да имам обвиняване за неща, които не съм правил, трябваше да се изчистят активи, които да не влизат в полезрението след затварянето на банката.

Не е необичайно, че основният очевидец Бисер Лазов стартира да има странна амнезия. Мисля, че тя може да бъде изцеление, в случай че съдията допусне естествен разпит. Адвокатите са подготвили доста въпроси, от които да стане ясно и неговото присъединяване и в компании, и в решенията, които са взимани за тях. Този човек от дълго време трябваше да е със заменено качеството в този развой.

За изчезналите имена в следствието, едно от които се появи със съкращения „ Директива за птиците “ и „ ДП1 “, Цветан Василев съобщи, че 575 милиона лв. недиректни персонални заеми на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски са положително съображение да липсва името му в делото. Той разясни, че не би трябвало да се бъркат заемите на Пеевски с тези задължения.

„ Наред с това господин Пеевски, като основен уредник на удара против КТБ добре е осребрил своето присъединяване. Наред с тези 575 млн. лв., към днешна дата активите, които е присвоил надвишават 450 млн. лв.. Без да включвам упования резултат от препродажбата на открадната от тях „ Виваком “ и разбирателствата със настоящия притежател на „ Петрол “. Милиард и 500 милиона може да надвиши облагата на господин Пеевски, а загубата за страната я знаете всички. “, съобщи още Василев.

Относно изказванията, за погасените кредите на Делян Пеевски банкерът разяснява, че депутатът отхвърля да вземем за пример да има сделка с него за ТВ7, тъй като тя е била " джентълменска ".

Василев съобщи също, че преднамерено е изискал от съдията по делото КТБ Вирджиния Петрова да се извадят всички информации, правене от Бисер Лазов и екипа му, с цел да се види придвижванията на сумите на „ Директива за птиците “ и " ДП1 ", както и да се види, че е имало погашения, т.е. господин Пеевски е имал единодушие за тези отговорности и ги е погасявал, когато е имал опция. По думите на банкера различията му с Делян Пеевски са почнали когато е изискал да имат урегулирани договорни взаимоотношения за тези отговорности. „ Тогава ми бе пожелан дял в активите и стартира рекетът посредством юриста му Александър Ангелов “, описа още Цветан Василев.

На въпрос дали е допустимо господин Гешев да не е знаел за тези отговорности, банкерът разяснява, че " при такова тежко кацане с дизел на Луната може и да не е забелязал ". Според него е ясно, че по справката, в която се виждат буквите „ Директива за птиците “ и „ ДП1 “, е работено от страна на прокуратурата, откакто е връчена в правосъдна зала на очевидеца Бисер Лазов.

По думите му е работено и по сдружението „ ТЦ-ИМЕ “, което е държало проценти във „ Виваком “. Фирма е въвлечена в покупко-продажби с компании свързани майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева. „ ТЦ-ИМЕ “, която също е инкриминирана в делото КТБ, е имала финансови взаимоотношения с „ Балканска медийна компания “. „ Нека да погледнат данните за тази компания. “, предложи Василев и съобщи, че изрично твърди, че семейството на Пеевски няма 1 лев потвърден легален приход.

По думите му, смяната в държанието на Пеевски е настъпило след „ неуспеха “ му да стане началник на ДАНС. Тогава, съгласно него, е стихотворец нов метод и нова тактика, която е заличаване на банката КТБ и на него самия, с цел да се възползват от сериозния актив, който е съумяла да завоюва банката. 575-те милиона отговорности на Пеевски, не са съумели да съборят банката, само че пък единствено облагата от „ Виваком “ ще е повече от тази сума.

Относно името Бабаков, което изплува в съветския шпионски скандал и връзката му с плана „ Южен поток “, Цветан Василев съобщи, че в КТБ не е влезнала 1 стотинка по този план. По думите му банката е трябвало да обслужва финансовия поток по време на реализацията на плана. Другият ангажимент е бил обезпечаване на банковите гаранции за българските подизпълнители на плана, като всички те са били свързани с Иван Мирински, който също е обвързван с депутата Делян Пеевски.

„ След като се разбра, че планът не получава утвърждението на Европейската комисия, което беше моето изискване и откакто видях по какъв начин се калкулират сумите, аз отхвърлих да работя по този план “, съобщи Василев.

По думите, в делото КТБ друго изчезнало име е това на Бабаков. Има и доста други изчезнали имена, а огромна част от тях са държани под надзор, счита банкерът. Като образец за такива той уточни Николай Бареков, Сергей Станишев и Красимир Каракачанов.

Василев призна, че през май 2014 г, в офиса му на 12-тия етаж, са отишли братя Велчеви, придружавани от съветски жители. Това се случва напълно малко преди да бъдат атакувани офисите на сдружения в същата постройка. По думите, му тогава му е било декларирано непосредствено, че Кремъл го счита за отговорен за неуспеха на плана „ Южен поток “. Според банкера, Сергей Станишев е позволил тази невиждана офанзива против банката с присъединяване на прокуратурата.

Според Василев механизмите за въздейства на Делян Пеевски в Съединени американски щати и Русия са били през ДАНС по времето на Орешарски, когато вътрешен министър е бил Цветлин Йовчев. „ В какво качество мислите, че Марси Райс, някогашен посланичка на Съединени американски щати, посети банката, само че отхвърли да се срещне с мен през 2014 година? “, попита банкерът.

Относно съветския шпионския скандал и обвиняването в шпионаж на ръководителят на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов Цветан Василев съобщи, че той и може да е избран за зложелател на страната Русия, само че не престават процесите в Съединени американски щати, както по закона „ Магнитски “, по този начин и процеса по закона „ РИКО “ в Ню Йорк. Според него, този шпионски скандал е балон и опит да бъде трансфериран казусът от болната на хубавичко глава. Василев дефинира Малинов като „ малък хитрец “. „ Мисля, че това награждаване на Малинов е част от сюжета, тъй като нямам подозрения, че сътрудничи на службите в този цирк. “, сподели още Василев.

„ Брюкселската обич към закона се изпари, щатската също се изпарява. С предплатената покупка на 8-те самолета, ние се доказахме като добър сътрудник. “, добави той.

„ Аз ще продължа да се боря за себе си, нося кръста си, ще продължа да се боря за фамилията си, за всички хора които са обвинени и всички, които лежат по арестите поради показания на едни морално пропаднал очевидец. Явно не са им стигнали и парите от Аликс Партнърс - една компания, която е съществено компрометирана. “, сподели в края на диалога Цветан Василев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР