57-годишна жена е осъдена на 2 години и 4 месеца

...
57-годишна жена е осъдена на 2 години и 4 месеца
Коментари Харесай

Затвор за касиерка, присвоила 140 000 лв. от ВиК - Пловдив

57-годишна жена е наказана на 2 години и 4 месеца затвор за заграбване на над 140 000 лева от ВиК - Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив е наказана жена с букви И.Б. за това, че в качеството си на касиер в счетоводството във „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД - Пловдив, в интервала от 2 януари 2013 година до 26 февруари 2016 година е присвоила непознати пари в огромни размери – 140 672 лв., благосъстоятелност на сдружението. Районен съд - Пловдив е признал И.Б. за отговорна и е наложил наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 2 години и 4 месеца при първичен „ общ “ режим на изтърпяване.

По делото е открито, че И. Б. имала достъп до паричните суми на сдружението, които ѝ били поверени в качеството на касиер. В посочения тригодишен интервал от време, при нейна персонална нужда от парични средства, тя е присвоявала разнообразни суми. Общият размер на присвоените парични средства е 140 672 лв., като парите не са били върнати. След като е била открита неналичието на посочените средства в ощетеното юридическо лице, трудовото правно отношение с И.Б. е било прекъснато.

Присъдата не е влезнала в действие и предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР