56% от българите смятат, че политиката на САЩ дестабилизира света,

...
56% от българите смятат, че политиката на САЩ дестабилизира света,
Коментари Харесай

Gallup International извади данни, според които за българите САЩ е много по-дестабилизираща сила от Русия

56% от българите считат, че политиката на Съединени американски щати дестабилизира света, до момента в който едвам 27% имат сходно мнение за Русия. Това настояват от световната асоциация Gallup International, която няма нищо общо с Gallup и с Gallup Poll.

Данните са от годишния проучвателен план на асоциацията, наименуван „ Край на годината “. Въпросът за интернационалната политика на четирите суперсили е заложен в 54 страни измежду общо 52 494 души.

Данните от България на Gallup International демонстрират съществено утвърждение за интернационалната политика на Европейския съюз. 60% считат, че тя е стабилизираща, а 16% са на противоположната позиция.

52% от българите пък не могат да дефинират каква е ролята на външната политика на Китай и са дали отговор с „ Не знам “.

Във всяка изследвана страна е осъществена представителна извадка от към 1000 мъже и дами, интервюирани по метода „ лице в лице “, по телефона или онлайн. Статистическата неточност за изследването е сред +/– 3%-5% при поверителен период от 95%. Теренната работа е извършена в интервала от октомври 2018 година до януари 2019 година

Почти идентичен дял – надлежно 56% за Съединени американски щати и 52% за Русия – от 52 494 интервюирани респоденти по целия свят имат отрицателно мнение във връзка с ролята на двете военни суперсили, като единствено един от четирима има вяра, че външната им политика има стабилизиращo влияние върху интернационалните връзки.

Около 2/3 трети от руснаците са уверени, че външната политика на тяхната страна има стабилизиращ резултат. Процентът измежду американските жители във връзка с външната политика на Съединени американски щати обаче е доста по-нисък (37%) - това отразява дълбоките вътрешни разделения в общество им, настояват от Gallup International.



Глобално Европейският съюз се възприема като най-стабилизиращата мощ в света и има позитивни чисти стойности (разлика сред дяловете на позитивни и дяловете на негативни отговори) във всички изследвани райони, като се изключи Русия и Западна Азия.

Външната политика на Китай се възприема негативно, само че не в такава степен, в каквато тази на Съединени американски щати и Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР