56-годишният Димитър Иванов, който е спряган от прокуратурата за виновен

...
56-годишният Димитър Иванов, който е спряган от прокуратурата за виновен
Коментари Харесай

Димитър, убил моториста до КЦМ, карал 6 г. с фалшива книжка

56-годишният Димитър Иванов, който е спряган от прокуратурата за отговорен за ужасяващата злополука, при която почина 37-годишният асеновградчанин Ерол Мехмед, беше изпратен за непрекъснато в ареста. Това стана ясно преди минути на днешното правосъдно съвещание, на което магистратите потвърдиха желаната от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Иванов.

Мелето стана на 10 август – на " Асеновградско шосе ", край КЦМ. Тогава починалият е правил каскади с мотора си, само че е паднал на платното. След това е бил прегазен от бус, сочи справката на правосъдна медицина. Зад кормилото на товарния автомобил е бил точно Иванов.

Днес в правосъдната зала беше фамилията на Димитър. Те показаха позиция, че той е почтен и не е видял моториста на пътя. Самият Иванов беше докаран в залата от няколко охранители. На ръцете му бяха сложени белезници. Той призна, че е необразован и има четири деца.

Прокурор Тодор Павлов посочи, че Димитър е карал шест години с подправен документ за ръководство на МПС, който бил публикуван в Турция. Обвинителят настоя за непрекъснат арест, защото мъжът избягал от мястото на престъплението.

Защитата отвърна с обстоятелството, че Иванов изкарва прехраната си като продава играчки по сергии в региона. Той трябвало да се грижи и за огромното си семейство. Освен това, по думите на отбраната, въобще не бил схванал, че е прегазил моторист и по тази причина траял по пътя си.

Самият Димитър изиска парична гаранция от съда, като авансово се опита да уговори размера ѝ.

Въпреки това съдът взе страната на прокуратурата и наложи мярка „ задържане под стража “ по отношение на Иванов.

Решението предстои на обжалване пред апелативния съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР