56-годишната българка Наталия Бельова, която загина на 8 март, след

...
56-годишната българка Наталия Бельова, която загина на 8 март, след
Коментари Харесай

Погребаха в Италия загиналата при пожар Наталия от Борован

56-годишната българка Наталия Бельова, която почина на 8 март, откакто избави двойка възрастни италианци, е била заровена в Чичерале, Южна Италия, научи организация BulNews.



Последно довиждане с нея са си взели приятелите й в църквата „ Сан Джорджо Мартире” в общината. Според изданието „ Инфочиленто” погребението било проведено в Чичерале, защото тя живеела там от години, макар че работела като гледачка на стара фамилна двойка в Батипаля, до град Салерно. Изданието твърди, че точно българката приживе изразила предпочитание един ден да бъде заровена в Чичерале. В общината пристигнала за погребението и дъщерята на Наталия Алина, която също живее в Италия.
На вълнуващата църковна гала дон Дамиано Модена подчертал смисъла на героичната постъпка на Наталия. Българката влезе сутринта на 8 март в горящата стая на италианските съпрузи Йема, на 88 и 86 година, разсъни ги и ги измъкна от нея, след което се обади на щерка им, с цел да извика пожарникарите. По-късно обаче се върна в жилището, с цел да вземе скъпи движимости, и се задуши от дима.
Кметът на Чичерале Джерардо Антелмо разгласи печал в общината в символ на респект към българката, смъквайки знамената на постройката на кметството.
Той оповестил, че прочут български художник ще посвети своя творба в памет на Наталия. Междувременно в.”Авенире” заяви, че група във фейсбук на поданици на Батипаля, където се разигра нещастието, е апелирала до кмета Чечилия Франчезе и до общинския съвет да стартират процедура за предоставяне на почетно поданство посмъртно на Наталия Бельова.
Изданието „ Батипаля Нюз” заяви, че община Батипаля е написала писмо до премиера Марио Драги за жеста на българката и че ще желае даването на почетно поданство за нея да бъде включено в дневния ред на общинските съветници. Идеята за това била на общинската съветничка Джема Каприно, която получила единодушието на кмета Чечилия Франчезе. В писмото Наталия Димитрова Бельова е избрана като „ същинска героиня, която в интернационалния ден на дамата жертва живота си, с цел да избави този на други хора...Наталия е жена на нашето време и заслужава да бъде запомнена”, написа още в писмото Джема Каприно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР