55 руски изтребителя са били унищожени от началото на войната

...
55 руски изтребителя са били унищожени от началото на войната
Коментари Харесай

Русия спешно изтегли подводниците си от Крим

55 съветски изтребителя са били унищожени от началото на войната

Подводниците, влизащи в състава на Черноморския флот на Руската федерация, са напуснали базата в Севастопол и са трансферирани в Новоросийск, написа английското министерство на защитата в ежедневния си отчет за оперативната конюнктура в Украйна.

Става дума за подводници от клас Kilo съгласно кодификацията на НАТО. Това са корабите от план 877 " Халибут " и план 636 " Варшавянка ". Според открити източници 4-та бригада подводници на Черноморския флот се състои извънредно от кораби от тези два плана, което значи, че всички подводници са напуснали базата в Севастопол.

Според английското министерство на защитата, решението за предислоциране на подводниците най-вероятно е обвързвано с нараснал риск за сигурността. Украйна към този момент получава оръжия, които й дават опция да нанася удари от доста разстояние. През последните два месеца имаше офанзиви против авиобазата и щаба на Черноморския флот в Крим.

Руските управляващи нарекоха оправдаха анексирането на Крим през 2014 година точно с гарантирането на сигурността на Черноморския флот, напомня английското министерство на защитата. Сега Черноморският флот е под опасност заради продължаващата война в Украйна.

Украинските системи за противовъздушна защита са свалили към 55 съветски изтребителя от началото на войната, сподели военачалник Джеймс Хекър, пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа. Според него Русия по този начин и не съумя да откри въздушно предимство над Украйна. Въпреки обстоятелството, че съветските военни са добре осведомени с украинската система за противовъздушна защита, ракетните удари на 24 февруари и по-късно не съумяха да извадят от строя отбраната земя-въздух.

Това изяснява за какво съветските самолети рядко навлизат надълбоко във въздушното пространство на Украйна. Вместо това съветските въоръжени сили избират да поразяват цели с ракети с огромен обхват. „ Когато се пробваха да употребяват изтребителите си в регионите в обсега на украински ракети, те бяха свалени “, изясни Хекер.

Оценката на командващия Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа подхожда на данните, показани от английското министерство на защитата на 19 септември. " Русия е изгубила 55 бойни самолета от началото на войната, като четири от тях доста евентуално са били свалени през последните 10 дни, сподели министерството. Загубите са най-много в Харковска и Херсонска области.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР