55 км са най-опасните пътища в България от близо 20

...
55 км са най-опасните пътища в България от близо 20
Коментари Харесай

55 км са най-опасните пътища в България

55 км са най-опасните пътища в България от близо 20 000 километра пътна мрежа в страната. Тези 55 км обаче всяка година взимат десетки жертви и стотици ранени, оповестява Агенция "Пътна инфраструктура ", представена от Българска национална телевизия.

Лошата инфраструктура в действителност убива. От КАТ обичайно показват превишената скорост, неправилното изпреварване и нахлуване в насрещното платно като съществени аргументи за най-тежките произшествия. Но някъде в дъното на класацията рисковите сектори също осакатяват и взимат жертви.

Девет произшествия са станали през миналата година на автомагистрала "Тракия " на изхода на София, където пътното платно от трилентово става двулентово и то на завой. Един човек е изгубил живота си.

Справката с разбора на пътната организация ясно демонстрира, че на едни и същи сектори от порядъка на от 100 метра до половин километър, всяка година стават по 10-15-20 произшествия. Само за предходната година на тези 55 рискови км в цялата страна са станали 1189 произшествия, починали са 31 души и са ранени 301.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР