55-годишен мъж е бил пребит до смърт в Куклен. Убитият

...
55-годишен мъж е бил пребит до смърт в Куклен. Убитият
Коментари Харесай

ОБЗОР: Жестоко убийство край Пловдив, дават още 5,7млн. лева за зоопарка под тепетата

55-годишен мъж е бил пребит до гибел в Куклен. Убитият Ламбри Л. е открит в безпомощно положение от сина си  в фамилния им дом, като по-късно пристигналите на място медици, установили гибелта на мъжа. Според лекарите тя е настъпила в резултат на нанесен нечовечен побой. 
Прочетете още
По-късно стана ясно, че жертвата и  задържаният  Мариян Паскалев са братовчеди, а вечерта преди убийството са се били събрали в парцела на убития. Те се почерпили солидно с алкохол, а по-късно сред двамата горящ огромен скандал, който прераснал във физическа разпра с съдбовен край за Ламбри Л.

Два дългогодишни и към момента неосъществени плана на Пловдив идват на дневен ред. В началото на годината Община Пловдив провежда публично разискване за реконструкцията и модернизацията на зоологическата градина, както и за преобразяването на Дондуковата градина. Двата плана ще се финансират посредством взимане на дълготраен дълг, като оптималният размер, който Община Пловдив има желание да поеме е в размер до 9 500 000 лева Заемът ще бъде погасяват посредством лични бюджетни средства. За зоокъта сумата е 5,7 млн. лв..

Вторият стадий от ремонта на Кукленско шосе няма да се осъществя. Това съобщи кметът Здравко Димитров. Причината е забавянето на плана поради ВиК, а и редицата улични поправки, които стартираха в регион „ Южен ”.

Здравко Димитров ще се срещне и  със притежатели на терена от 81 дка в парк „ Отдих и просвета “ или с техни упълномощени представители при започване на годината, с цел да стартират договаряния за закупуването на парцела.

Инспектори на Националната организация по приходите са направили щателни инспекции по време на лудото Коледно извършване на покупки в Пловдив. При ревизия на паркинга на магазин " Джъмбо " на Околовръстния път, данъчните се натъкват на два обекта, които не покриват законовите условия. 

Нови превозвачи от квотата на Община Пловдив поемат автобусните линии до Асеновград и Пазарджик. От 2 януари 2023 година маршрутните написания ще се извършват надлежно от  „ Детелина-Дрита ” ЕООД и „ Едитурс 99 ” ЕООД.

Общинският съвет в Пловдив ще се събере на изключително съвещания на 3 януари поради акциите на Варна в Панаира.  Искане за това е отправено от съветници от " Демократична България ", " Съюз за Пловдив ", " Кауза Пловдив ” и Вътрешна македонска революционна организация.

От 1 януари 2023 година бензиностанциите няма да продават бензин, дизел, пропан бутан и метан с държавна отстъпка от 25 ст. на литър. С решение на Народното събрание, след 31 декември се стопира даването на компенсацията при зареждане на литър/килограм гориво, припомнят от Национална агенция за приходите.

62-годишен мъж е бил пребит по нечовечен метод в пловдивското село Гълъбово, потвърдиха за медията ни от Районна прокуратура- Пловдив. Инцидентът е станал в късните часове на Коледа,  като към момента от Първо РПУ проверяват случая.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР