55 aкварела представя в юбилейната си изложба монтанската художничка Виктория

...
55 aкварела представя в юбилейната си изложба монтанската художничка Виктория
Коментари Харесай

Художничка от Монтана подреди 55 картини в изложба

55 aкварела показва в юбилейната си галерия монтанската художничка Виктория Михайлова. Творенията са подредени в зала „ Кутловица”.
Акварелните пейзажи са най-вече в унисон със сезона – зимни, само че слънчеви. От тях струи успокоение и умиротворяване. Природата е застинала в естетика. Портрети на девойки, решени в нежна розово-виолетова гама и прозирни багри, препращат мисълта към фолклорните облици. В натюрмортите й с ириси, лилиуми, макове и орхидеи се таи деликатност и финес. Глухарчетата, скрити в дъното на залата, както и пастелните натюрморти върху цветна основа, потвърждават правотата на пословицата „ Старата обич наслойка не хваща”. Виктория е приключила графика във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет, и понякога се завръща към тази своя пристрастеност.
Новост в картините са облиците на птици. В архетипната визия птиците са знак на устрема към независимост, на неспокойния и търсещ човешки дух, на неопитомената и неограничавана човешка воля. В картините й се виждат кълвач, гарвани, чайки, лястовици. Те подсказват и евентуалните бъдещи креативен търсения на художничката.
В експозицията се виждат и декоративни композиции и рисувано стъкло. В новооткритата галерия има единствено един есенен лист, няколко вази и чаши, които са изпълнени в тази техника, само че авторката признава, че й предстоят креативен опити в тази тенденция. Тя набеляза като своя бъдеща цел и нереалната живопис-обещаваща е една нереална комбинация на женски профил. Той е обаятелен със своя порив, само че и с нежното перце, плуващо във въздуха и като че ли увличащо след себе си облика.
При откриването на изложбата Виктория Михайлова беше поздравена от Александър Герасимов – шеф „ Хуманитарни дейности” в Община Монтана, както и от доста сътрудници от гилдията и другари на изкуството.Те пожелаха на художничката да има ентусиазъм и креативно безпокойство, противоречива година и безспорни достижения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР