54% от населението в България използват за отопление дърва и

...
54% от населението в България използват за отопление дърва и
Коментари Харесай

54% от българите се топлят с дърва и въглища

54% от популацията в България употребяват за отопление дърва и въглища, 28,6 на 100 се топлят с електричество, а единствено 15 на 100 са с централизирано топлоснабдяване.
Данните са от Института за енергиен мениджмънт, осведоми Дарик.
„ Газоразпределителната мрежа не се употребява в цялостния й размер, тъй като, макар че към 10 % имат достъп до природен газ, единствено 2 % от тях употребява природен газ за отопление “, заяви Иванка Диловска от института.

Тя добави, че сред 77 % и 82 % от общите излъчвания на фините прахови частици (ФПЧ) са в следствие от битовото отопление за интервала 2011-2016 година

През 2016 година 55,5 % от излъчванията на ФПЧ са в следствие от стационарно изгаряне за битовото отопление, най-вече от изгарянето на дърва и въглища. През 2014 година над 570 000 консуматори са употребявали топлофикационната мрежа в България (71 % в София), от които близо 17 % не са употребили услугата, добави Диловска.

През 2016 година приблизително за година в България непланираните спирания на тока са били към 113 минути, плануваните са били към 170 минути годишно, уточни Диловска, представяйки последните данни на Агенцията за коопериране на енергийните регулатори.

Статистиката демонстрира, че колкото повече са разноските на електроразпределителните компании в възстановяване на качеството на услугата, толкоз по-малки са загубите на потребителите от ниско качество на електрозахранване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР