54-годишната Красимира Трифонова, която беше задържана за убийството на зет

...
54-годишната Красимира Трифонова, която беше задържана за убийството на зет
Коментари Харесай

Замесена ли е тъщата на Пейо Пеев в дипломатически скандал?

54-годишната Красимира Трифонова, която беше арестувана за убийството на шурей си Пейо Пеев, е обвинила собствен сътрудник в полов тормоз.

Красимира е дълготраен посланик и някогашен консул на България в Тайланд. През 2010 година името на неин сътрудник - посланикът в азиатската страна Камен Величков, е забъркано в скандал за полов тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят дружно.

Тя подава тъжба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в служба през 2008 година Така той е отзован от поста, а дипломатическата работа е закрита.

Според журналиста Юлиана Методиева, тогава близка до фамилията на Камен Величков, след жалбата на Трифонова, той бързо е бил отзован, още преди Комисията по дискриминация да излезе със мнение.

„ Величков е човек от най-ранната фаза на българската дипломация. Бил е селектиран от президента Желев поради отличните си качества. Той първо беше консул в Израел, а след това - дипломат в Хага. Комисията по дискриминация го оправдава по обвиняването в полов тормоз ”, сподели Методиева в ефира на „ Здравей, България ”.

По думите ѝ има данни, че по време на работата си в посолството Трифонова се е държала зле със чиновниците и е употребила визитни картички, които не отговаряли на нейния сан.

„ Аз не преставам да се запитвам кой имаше интерес да в профил Камен Величков от неговата дипломатическа кариера. Той представляваше България чудесно. Министерството на външните работи е дебитор на фамилията му ”, добави Юлиана Методиева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР