53-ма от тях са тежко ранени и са откарани в

...
53-ма от тях са тежко ранени и са откарани в
Коментари Харесай

264 ранени украински бойци от ”Азовстал” са евакуирани

53-ма от тях са тежко ранени и са откарани в болница в Новоазовск. Други 211 са трансферирани към Оленовка, сподели украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр.

По-рано Москва заяви, че е реализирана договорка - ранени бойци да бъдат евакуирани в следена от Русия територия. Според украинските управляващи в ход е процедура по замяна на всички евакуирани, само че не дават повече детайлности.

Украйна се нуждае нейните герои да оцелеят, сподели президентът Зеленски в своето вечерно послание. Не е ясно какъв брой души - военни и цивилни, остават в стоманодобивния комплекс в пристанищния град.

" Украйна се нуждае украинските герои да оцелеят. Това е нашият принцип. Мисля, че всеки съответен човек ще разбере тези думи. Операцията по спасяването на бранителите на Мариупол беше стартирана от нашето военно разузнаване. Работата по прибирането на момчетата вкъщи продължава и тя изисква тактичност и време ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Българска национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР