53-годишен сръбски гражданин ще отговарят пред съда за грабеж, извършен

...
53-годишен сръбски гражданин ще отговарят пред съда за грабеж, извършен
Коментари Харесай

Сърбин рецидивист се изправя пред съда във Варна

53-годишен сръбски жител ще дават отговор пред съда за обир, осъществен в изискванията на рисков рецидив. Срещу Б.Н. е импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за закононарушение по чл.199, ал.1, т. 4 по отношение на член 198, алинея 3, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване " отнемане от независимост “ за период от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

На 11 юли 2022 година, Б.Н. се намирал в централната част на града. Влязъл в магазин за хранителни артикули и забелязал, че продавач-консултантите са ангажирани с нареждане на стока. Бързо се насочил към касата на комерсиалния обект, отворил я и сграбчил от там сума пари. След като бил видян побързал да излезе от магазина. Обвиняемият бил настигнат от едната служителка в търговия обект, която се пробвала да го спре. Б.Н. я изблъскал и побягнал. Сумата, която съумял да отнеме незаконно била 480 лв..

Няколко дни след грабежа мъжът е арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи. Той е обвинен по още едно досъдебно произвеждане за кражба на 21 000 лв. и 2400 eвро от магазин, намиращ се в региона на Кооперативен пазар – Варна, осъществена в дните след грабежа.

Б.Н. е прочут на органите на реда и е неведнъж осъждан, както в родината си, по този начин и в България. Той не е имал позволение за престояване в Република България и няма непрекъснато местопребиваване в страната.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР