53 болници са заявили нужда от медицински сестри, лаборанти и

...
53 болници са заявили нужда от медицински сестри, лаборанти и
Коментари Харесай

53 болници са заявили нужда от медицински сестри, лаборанти и рентгенови лаборанти

53 лечебни заведения са декларирали потребност от медицински сестри, лаборанти и рентгенови лаборанти, на които страната ще покрие разноските за образование, при подписан контракт за обезпечаване на стаж на студента за интервала на образованието и на работно място след сполучливото му довеждане докрай. Това излиза наяве от оповестения за публично разискване план на Решение за одобряване на лист на работодателите, които имат право да подписват контракти по Закона за висшето обучение през образователната 2022 – 2023 година.

От Министерството на образованието декларират, че описът на работодателите в плана е съгласуван с упования дефицит на фрагменти за пазара на труда в избрани браншове, провежданата държавна политика във връзка с висшето обучение, както и със специалностите и работодателите, препоръчани от съответните отраслови министри. В плана са включени 153-ма работодатели, като за включените в листата работодатели е декларирана нужда от 1416 експерти.

За съпоставяне, за образователната 2021 – 2022 година са били утвърдени 154 компании, като те са декларирали нужда от 975 експерти.

През тази година лечебните заведения декларират нужда от експерти по здравни грижи, като нито една от тях не е подала поръчка за студенти по Медицина. Заявени са близо 500 бройки за медицински сестри, 107 за медицински лаборанти и 62 за рентгенови лаборанти.

Списъка с работодателите може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР