52-годишен мъж завлече възрастна жена от Пазарджишко, чрез класическа телефонна

...
52-годишен мъж завлече възрастна жена от Пазарджишко, чрез класическа телефонна
Коментари Харесай

Ало измамник завлече възрастна жена с 6000 лв в Пазарджишко, поискал ѝ 10 000 паунда

52-годишен мъж завлече стара жена от Пазарджишко, посредством класическа телефонна машинация. Мъжът е арестуван от криминалисти от районно управление (на МВР) - Септември.
Прочетете още
На 26 май стара жителка на село Варвара получила позвъняване на домашния си телефон. Непознат мъж, показал се за юрист, ѝ съобщил, че щерка ѝ е блъснала и умъртвила човек при пътен случай във Англия, а с цел да „ се оправи тежкото състояние “, трябвало да преведе 10 000 паунда. Притеснената пенсионерка събрала спестените си пари и предала на чужд 6000 лв..

Не след дълго потърпевшата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в районно управление (на МВР) - Септември. В резултат на усърдна и целенасочена работа екипи на група „ Криминална полиция “ при районното ръководство открили, че мъжът получил парите е 52-годишен гражданин на гр. Септември, играл ролята на медиатор при реализирането на телефонната машинация. Задържан е за период от 24 часа в ареста. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

От полицията припомнят: не се доверявайте на инцидентни позвънявания и не давайте информация на непознати лица. Под никакъв претекст не давайте пари или полезности, поискани от непознати, представящи се за служители на реда, юристи или лекари. При нужда сигнализирайте на телефон 112.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР