52 бебета са родени по инвитро програмата на Община Варна

...
52 бебета са родени по инвитро програмата на Община Варна
Коментари Харесай

52 бебета са родени по инвитро програмата на Община Варна

 52 бебета са родени по инвитро програмата на Община Варна към 18-ти декември т. година оповестяват от дирекция " Здравеопазване “. Градът е един от първите в страната с създадени и въведени " Правила за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие на фамилии и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на фамилни начала ".

Програмата финансира двойки с репродуктивни проблеми - до 2 000 лева, за проучвания и операции и/или инвитро процедури със личен генетичен материал, които не подлежат на финансиране, според разпоредбите на Центъра за асистирана репродукция; до 3 500 лв. се отпускат за проучвания, операции и/или инвитро процедури с донорски генетичен материал /яйцеклетка, сперматозоиди или ембрион/ при възраст на дамата до 48 години.

Дирекция " Здравеопазване “ предлага опция за съвещания на двойки, искащи да аплайват за финансиране на действия по асистирана репродукция, след авансово записване на телефон: 052/820-239. Двойките, искащи да аплайват, подават документи (искане, декларация, здравна документация) на гише №13 в постройката на Община Варна. Образци на документите за кандидатстване са оповестени на уеб страницата на Община Варна, откъдето могат да бъдат изтеглени на адрес: http://www.varna.bg/bg/articles/10172/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР