510 лева става минималната работна заплата от следващата година. Възнаграждението

...
510 лева става минималната работна заплата от следващата година. Възнаграждението
Коментари Харесай

Минималната заплата става 510 лева

510 лв. става минималната работна заплата от идната година. Възнаграждението ще бъде увеличено съгласно бюджетните прогнози. Условията плануват нараствания и на други хонорари. Това разяснява пред Българска национална телевизия заместник-председателят на бюджетната комисия Диана Йорданова.

"Всички данни все още демонстрират, че стопанската система се развива възходящо. Българският бизнес е станал много по-съзнателен, приходите от налози бележат растеж, имаме осветляване, а това се дължи и на положителната работа на приходни организации, има растеж над 14% над осигурителните вноски. Ще имаме опция да усилваме пенсии “, посочи зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси.

По думите ѝ в страната има огромен скок при заетите лица, а бизнесът заплаща повече. Минималната пенсия пък ще стане 300 лв. в края на мандата на ГЕРБ.

"Стандартът е наша цел, освен в този мандат, само че и в предходните два. Като финансист аз имам вяра единствено на цифрите, а те са красноречиви. От началото на година имаме 11% растеж на приходите. Ако създадем по-дълъг разбор, в последните години има два пъти нарастване на Брутният вътрешен продукт, а минималната работна заплата е скочила над 3 пъти, което значи, че цялата макроикономическа непоклатимост, за която сме се стремили, най-сетне стартира да се усеща от всеки един човек ", добави още Йорданова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР