51 семейства в Крумовградско имат вода в имотите си. Не

...
51 семейства в Крумовградско имат вода в имотите си. Не
Коментари Харесай

Феноменът Хасан от Родопите: Мога да открия гроба на Левски (ВИДЕО)

51 фамилии в Крумовградско имат вода в парцелите си. Не тъй като са дупчили навсякъде земята със сонди, а тъй като Хасан им е показал къде да копаят. 80-годишният мъж усеща с тялото си. „ Разговаря ” със земята по непонятен метод. Ръцете му се прибират към тялото, когато под него, на дълбочина от няколко метра, има метал, вода или… кости, оповестява 24rodopi.com.

Всичко стартира в Хасковските минерални бани, преди четвърт век. Софиянец показва уменията си да открива с дървена пръчка вода. Същото му демонстрира и Хасан Узунов. Мъжът от Крумовград впечатлява със качествата си столичанина. „ Ти си като мен, със мощни биотокове ”, чува родопчанинът… „ Не знам дали е заложба, не мога да си обясня. Просто ръцете ми се прибират към тялото, когато има нещо под мен. Особено когато отида на гробищата. Усещам кости под краката си. Знам къде има заровен човек ”, споделя пенсионираният преподавател. Уменията си предлага и на управлението на „ Дънди Прешъс Металс ”.

„ Още преди да стартира създаването на рудника отидох при един шеф. Поисках да ме съпроводят до Ада тепе и направих инспекция с тялото си. Казах им, че там няма заровени хора, не усетих кости. Осведомиха ме, че археолози им показали, че античните нямали обичая да погребват, а да изгарят труповете на мъртвите ”, споделя Хасан Узунов. Мъжът е уверен, че в случай че го потърсят, може да спомага на учени, които търсят гроба на Васил Левски. „ Мога да им оказа помощ като им кажа дали си заслужава на това или друго съгласно тях място да вършат проучванията си ”, уверен е родопчанинът. 35 години мъжът е бил начален преподавател. Възпитавал е децата в възприятие на родолюбие и отговорност. Помагал им е да уголемяват мирогледа си. Сега отново оказва помощ.

„ На 51 фамилии в Крумовград и района съм оказал помощ да открият вода в парцелите си. Усещам с тялото си. Показвам им къде да копаят и те намират вода без да заплащат скъпо сондиране ”, споделя 80-годишният мъж. Твърди, че за металите няма неточност. Може да открие и злато. Твърди обаче, че в никакъв случай не са го търсили иманяри. И самият той не желае да има работа с сходни. „ Труден е животът в Родопите ”, заключава Хасан.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР