51 са доказаните случаи на COVID-19 за изминалато денонощие, от

...
51 са доказаните случаи на COVID-19 за изминалато денонощие, от
Коментари Харесай

51 нови регистрирани случаи на коронавирус у нас, 4 нови жертви

51 са потвърдените случаи на COVID-19 за изминалато денонощие, от 1156 осъществени PCR проучвания за денонощието, разгласи военачалник - майор Венцислав Мутафчийски. 11 са дейните области. 1488 са общо случаите на ковид в страната.

От новите регистрирани случаи 7 са в област София, в Плевен - 13, Пловдив - 12, Видин - 7, Кюстендил - 4, Враца – 2, Перник – 2, Габрово - 1, Русе – 1, Смолян - 1 и Стара Загиора - 1.

Излекуваните са с 23 повече - общо 266. Починалите за деня са 4 души - в Ямбол двама, във Видин един и в Плевен един.

310 пациенти са общо настанени в лечебни заведения, от които 38 са в интензивно поделение.
Набиране на плазма от доброволци през вчерашния ден е направено за първи път във ВМА и такава е влята на тежко болен пациент. Към тази заран болният е афибрилен и в положително положение, разгласи ген. Мутафчийски.

Кампания за дезинформация са изказванията, че коронавирусът не съществува, разяснява той след въпрос.

Ген. Мутафчийски съобщи, че общото усещане е, че не се носят маските.

Ще се обърнем към Министерство на вътрешните работи да се вземат всички ограничения, с цел да се извършва заповедта на здравния министър за маските, сподели той.
Доц. Ангел Кунчев разяснява и случая с следенето на пасажерите от полета от Нидерландия, измежду които имаше трима инфектирани с ковид.

В момента на идването те нито са имали температура, нито са потърсили от някого здравна помощ, безапелационен беше доцент Кунчев. В рамките на по-малко от 24 часа благодарение на ДАНС и Министерство на вътрешните работи ние намерихме адресите на всички, обявили сме ги, добави той.

Вчера през целия ден водихме диалози с представители на персоналните лекари, сподели по време на брифинга здравният министър Кирил Ананиев.

Постигнахме единодушие във връзка с другите визии и съм подписал промените на заповедта, с която се реализира единодушие сред двете страни, сподели Ананиев.

Ананиев разяснява случая със болест в дома за възрастни хора в Гара Орешец.

16 души е личния състав на обществения дом, от които трима са с позивитни проби и те са в домашна изолираност. 25 души са живеещите в дома, 4 от тях са настанени във Видинската болница и за жалост двама от тях са умряли, посочи министър Ананиев.

Относно село Брестовица, където има огноще на ковид, доцент Кунчев заяви, че има 9 нови позитивни проби, с което общият брой на инфектираните е 22 души. Няма карантина в цялото село, има единствено заграждения на квартала, където са огнищата. Между хората няма напрежение. По проект е заложено след 10 дни да се направи ново тестуване, посочи доцент Кунчев.

Напрежение сред щаба и държавното управление няма, безапелационен е здравният министър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР