51% от българите смятат, че политическата отговорност при неуспех на

...
51% от българите смятат, че политическата отговорност при неуспех на
Коментари Харесай

Маркет линкс: За първи път недоверието към президента изпреварва доверието

51% от българите считат, че политическата отговорност при крах на това Народно заседание да гласоподава постоянен кабинет би била на всички политически сили, в това число и на президента. Данните са от изследване на организация " Маркет линкс ", съгласно което в случай че изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ ще е първа политическа мощ, а " Продължаваме промяната " - втора.

Едва 10% считат, че страната се развива в положителна посока, до момента в който близо 85 на 100 са на мнение, че посоката е отрицателна. Това са исторически ниски равнища на премерване на този знак, споделят социолозите от " Маркет линкс ".

За първи път се регистрира по-висока степен на съмнение към президента, в сравнение с доверие. През годините Румен Радев се е радвал на доверие от към 55%, а в този момент то е 40.

57% считат, че е значимо да има машинно гласоподаване, с цел да има почтени избори. 32 на 100 декларират, че сигурно ще гласоподават.

Според интервюираните при предварителни избори първата политическа мощ ще е ГЕРБ с повече от 22% от гласовете. Втора - " Продължаваме промяната " с малко над 16 на 100. Трета Движение за права и свободи - 12%, четвърта " Възраждане " – 10%, следвани от Българска социалистическа партия - 9,6% и " Демократична България " - 8,3 на 100.

" Български напредък " ще събере едвам 2,5%, а " ИТН " - малко над 2 %.

Проучването на " Маркет линкс " е финансирано и осъществено взаимно от Би Ти Ви и организацията, извършено е измежду 1022-ма българи, в интервала 10-20 декември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР