51-годишният Димитър от Ветово, който пострада при взрив на тротилова

...
51-годишният Димитър от Ветово, който пострада при взрив на тротилова
Коментари Харесай

11 кила тротил и 8 амонит кътал в дома си мнимият инженер Димитър от Ветово ВИДЕО

51-годишният Димитър от Ветово, който пострада при гърмеж на тротилова шашка в двора на къщата си, е под полицейска защита в болничното заведение. Мъжът е настанен в отделението по неврохирургия в УМБАЛ „ Канев “-Русе, където е докаран през вчерашния ден в релативно положително положение, след черепно-мозъчна контузия, която не е била тежка, написа rusemedia.com.

Освен изгарянията по лицето от взривната вълна той е и със спукани тъпанчета. Според лекарите направените проучвания не демонстрират съществени мозъчни увреждания.



От Окръжната прокуратура в Русе към този момент не са повдигнали обвиняване на минния инженер, в чиито дом нощес бяха открити три дървени сандъка с взривни субстанции. Органите на реда не оповестяват типа на експлозивите, защото следва да бъде направена експертиза.



Неофициалната информация е за 11 кг тротил и 8 кг амонит, както и детонационни шнурове. За благополучие се е взривила единствено тротиловата шашка, която е била в остарелия автомобил на Димитър, и провалите са само по колата в двора и по самия мъж. Една от версиите е, че той е подготвял автомобила за скрап и искра е провокирала гърмежа.



От прокуратурата оповестиха още, че по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 333 от Наказателен кодекс и член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс, като по втория член – за придобиване и държане на взривни субстанции без съответно позволение, наказването е затвор от 2 до 8 години.

Предстои да се обясни от кое място са взети експлозивите и с каква цел са били съхранявани в дома на мъжа, и то в такова количество.

Намереният боеприпас от муниции шокира Ветово, а жителите му са се разминали на косъм с голяма покруса.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР