51-годишната Дани Василева, носителка на титлата „Мисис Баба“, разказа трогателна

...
51-годишната Дани Василева, носителка на титлата „Мисис Баба“, разказа трогателна
Коментари Харесай

Мисис Баба“: Братче избра смъртта, за да спаси сестра си

51-годишната Дани Василева, носителка на купата „ Мисис Баба “, описа трогателна история за борбата на брат и сестра с подла болест. Драмата се разиграла пред очите ѝ в наша болница, където работила като доброволка.



Ето какво написа някогашната половинка на Вальо Топлото във фейсбук, публикуваме без редакция:

Да даваш, когато има значение …

Преди доста години, когато работех като доброволец в болница, се срещнах с едно малко момиченце, на име Лиза, която страдаше от рядка и сериозна болест. Единственият й късмет да се възвърне, наподобява беше да й се прелее кръв от петгодишния й брат, който по някакво знамение беше оживял след същата болест и беше развил нужните антитела за битка с заболяването.



Лекарят изясни обстановката на дребния й брат и попита момченцето дали би се съгласило да даде кръв за сестра си.

Видях, че то се поколеба единствено за миг преди да си поеме надълбоко мирис и да каже, „ Да ще го направя, в случай че това ще я избави “.

Когато стартира преливането, то лежеше в леглото до сестра си и се усмихваше, както всички нас, виждайки по какъв начин цвета на лицето й се възстановява. После неговото личице пребледня и усмивката му изчезна.

Той погледна лекарят и попита с трептящ глас, „ Веднага ли ще стартира да загивам? “



Понеже било толкоз малко, момченцето не схванало добре доктора, когато му обяснявал за преливането. То си било помислило, че ще би трябвало да даде цялата кръв на сестра си, с цел да я избави. И въпреки всичко се съгласило! “



Историята на Дани Василева е много забавна. Тя става баба, когато е едвам на 38 година - тогава огромната ѝ щерка Елица ражда сина си, който кръщава Доминик, само че на галено всички му споделят Дони. Момченцето има по-малка сестричка – Андрея.



Дълги години живее с Валентин Димитров – Вальо Топлото, който бил цялостен сребролюбец и не давал пари даже за храна.



През годините Василева е била и дистрибутор на козметика, продавала е коли, работила е и като осигурителен сътрудник, въртяла е и търговия с облекла, а първоначално е стопанисвала и детски празненство клуб.



В шоубизнеса я познават като създател на текстове на над 200 песни. Тя е измислила парчето на Софи Маринова, с което се появи на „ Евровизия” преди време, писала е и текстове за колежката й Бони. Освен това има и компания, която се занимава с … отпадък.

Купува хартия и я изнася в Гърция, а назад внася пластмасови боклуци. Твърди, че това е отегчителен бизнес за разлика от писането на текстове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР