51-годишен мъж се изправя пред съда за контрабанда над 41

...
51-годишен мъж се изправя пред съда за контрабанда над 41
Коментари Харесай

Съдят мъж за опит за контрабанда на над 46 кг марихуана

51-годишен мъж се изправя пред съда за контрабанда над 41 кг канабис през КГПП - Кулата. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Случаят е от 08 юни 2023 година На тази дата към 05:30 часа лидерът дошъл на граничния пункт от Гърция с товарен автомобил, който се е състоял от влекач и прикачено полуремарке. Обвиняемият работел като водач на товарен автомобил за интернационалните транспорти в комерсиално сдружение.

Направена му била инспекция, при която той дал на митническия контрольор интернационална товарителница. В документа били отразени спедитор на стоката, адресат и транспортьор. Товарът бил разпределен на палети - 61 броя . За място и дата на натоварване било посочено Жирона, Испания - 5-ти юни 2023 година, а за разтоварен пункт - София.

След като сканирал камиона с мобилно рентгеново устройство, служителят на Агенция " Митници " анализирал изображението и установил съществуване на заводски улей в пода на товарното помещение на полуремаркето и особеност в неговата компактност.

Това наложило осъществяване на спомагателна физическа инспекция . За задачата митническите чиновници отстранили металната пломба, с която било запечатано полуремаркето, като свалили и няколко пакета от транспортираната стока.

Установеният улей бил затрупан с похлупак, формиран от 22 елементи , представляващи особено направени кутии от дървен материал с спомагателни капаци. В 18 от тях били открити транспарантни пакети, съдържащи суха зелена растителна маса с изострен аромат на канабис. При осъществен полеви наркотест веществото реагирало позитивно на канабис /марихуана/.

Общото количество на наркотичното вещество, разпределено в 84 пакета, е 46,170 кг, на стойност 168 320 лв. .

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
 Хванаха 46 кг марихуана на граничния пункт Кулата
Хванаха 46 кг марихуана на граничния пункт Кулата

Наркотиците са били укрити в пода на товарно полуремарке
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР