5000 водачи, които регистрират возилата си в пътна полиция, получават

...
5000 водачи, които регистрират возилата си в пътна полиция, получават
Коментари Харесай

От днес плащаме и през ПОС терминал таксите при регистрация на автомобил

5000 водачи, които записват возилата си в пътна полиция, получават подарък хендсфри

5000 водачи, които записват колите си в Пътна полиция, ще получат безплатно хендсфри. Пълната поддръжка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев получи самодейността на евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, чиято концепция е да подсети на водачите, че разсейването по време на шофиране е извънредно рисково.

" Пътна полиция поддържа всички начинания за възстановяване сигурността на придвижването ", сподели началникът на отдел " Пътна полиция " в ГДНП комисар Бойко Рановски. Той означи, че тази година има понижение на броя на жертвите и ранените, само че с цел да стане това наклонност, е значимо да продължат общите старания в тази тенденция. Разсейването на водачите води до тежки катастрофи. Миналата година има 245 починали при пътнотранспортни катастрофи с един автомобил, така наречен самокатастрофирали. В множеството случаи тези произшествия са настъпили при разпръскване на вниманието. Тази година за първите 8 месеца има 133 починали в ПТП с един автомобил. Именно по тази причина обръщаме внимание, че говоренето по телефона е една от аргументите за разпръскване и загуба на надзор над ръководството на автомобила, добави още комисар Рановски.

Не можем да останем равнодушни към това, което се случва по пътищата и огромният брой жертви, сподели евродепутатът Андрей Новаков – това бе и повода с сътрудника Емил Радев да предоставим 5000 хендсфрита безплатно на Пътна полиция и те да бъдат раздадени на хората. Това би трябвало да им обърне внимание да не се разсейват до момента в който карат, а да внимават на пътя. Два са факторите, които въздействат върху пътната сигурност – едното е качеството на пътя, което към този момент неведнъж е казвано, че е приоритет и се влага, а другото е държанието на самите водачи, заключи още той.

25 500 са жертвите по пътищата на Европа за предходната година, 135 000 са тежко ранените, тази статистика се трансформира към по-добро, само че постепенно, с 2% на година. Надяваме се, че и в България обстановката ще се промени, сподели на собствен ред евродепутатът Емил Радев. За да се случи това, съгласно него, значимото е всеки да съблюдава разпоредбите.

От през днешния ден при регистрация на коли в пунктовете на Пътна полиция има опция заплащанията на таксите да се правят през ПОС-терминали, разгласи още комисар Рановски. Това е една от ограниченията на Министерство на вътрешните работи за възстановяване на административното обслужване на жителите. Усилията на управлението на вътрешното ведомство са ориентирани обезпечаване на такава опция и по връзки на заплащания на санкции за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР