50 жандармеристи от цялата страна заедно с 25 специализирани автомобила

...
50 жандармеристи от цялата страна заедно с 25 специализирани автомобила
Коментари Харесай

Наводненията в Карловско: 50 жандармеристи ще охраняват селата


50 жандармеристи от цялата страна дружно с 25 профилирани автомобила се включват в защитата на бедстващите обитаеми места в Карловско.

По-рано през днешния ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посети региона на наводненията и се включи в инспекциите по сигнали на локалните поданици за нерегламентирана сеч дружно с представители на институциите.

" Няма данни за мародерства в засегнатите от наводнението села ", увери Демерджиев.

" Няма какво да се открадне, изпразнена е, има дрешник, чинии ", сподели Николинка Иванова от село Слатина, която изоставя къщата си след наводнението.

Цялата мебелировка на потърпевшите е под калта или изнесена пред домовете на хората. Засега обаче няма сигнали за нападения, споделят от пловдивската полиция.

" Завишаването на силите ще даде успокоение на популацията ", съобщи комисар Костадин Костов от ОДМВР - Пловдив.

Жандармерията ще пази през нощта техниката, с която се разчиства. Ще следи кой влиза в селата и ще насочва доброволците. Ще внимава също кой напуща бедствието и какво изнася от обитаемоте места.

" В светлата част ще бъдат по един екип, в тъмната част по три, ще патрулират и ще реализират пропускателен режим ", съобщи комисар Христо Христов от ГДЖСОБТ.

Жандармерията ще пази потърпевшите села, до момента в който това се постанова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР