50 хиляди бяха по трибуните не за мач, а за

...
50 хиляди бяха по трибуните не за мач, а за
Коментари Харесай

Крал Артуро кацна с хеликоптер, а след това обиколи стадиона с кон и меч

50 хиляди бяха по трибуните не за мач, а с цел да видят своя любим
Голямата звезда на чилийския футбол - Артуро Видал, който във визитката си има пет трофеи на Италия, три на Германия и една на Испания, получи кралско посрещане назад в родината си.

17 години по-късно, Видал се завърна вкъщи и облече екипа на родния си клуб - локалният гранд Коло Коло, а идването на състезател от сходен диаметър провокира същински фуроро в Чили.

А Коло Коло откри много забавен и неповторим метод да показа суперзвездата на локалния футбол, който още в тийнейджърските си години завоюва три трофеи с отбора.

Стадион " Монументал " в столицата Сантяго бе претъпкан, а 50 хиляди бяха по трибуните не за футболен мач, а просто, с цел да зърнат Видал с емблематичния бял екип на най-успешния и известен локален отбор.

И докатоп всички чакаха Видал да излезе от водещия към съблекалните тунел, то над стадиона приближи хеликоптер, а когато стартира да се снижава към центъра на терена, то към този момент за всички бе ясно, че любимецът им е вътре.

36-годишният състезател слезе от хеликоптера по екип на Коло Коло и провокира същинска еуфория по трибуните, само че това не бе всичко от ексцентричното показване.
 Снимка: АР/БТА
На терена го очакваше кон, а на Видал бе обещано покривало и меч, а от клуба изписаха: " Посрещнете крал Артур ", правейки отпратка към първото име на новата си звезда.

Артуро Видал се качи на коня, подвигна високо своя меч, намести короната си и стартира почетната обиколка около трибуните.
 Снимка: АР/БТА
Представяне като за иситнски крал, а с триумфите си в последните години Видал фактически бе най-популярната чилийска звезда.

В кариерата си той игра за Леверкузен, Ювентус, Байерн (Мюнхен), Барселона, Интер, завоюва Копа Либертадорес с Фламенго, а в този момент е назад вкъщи.

За Чили той има 142 мача и 24 гола, изведе страната до две трофеи от Копа Америка, а също по този начин игра и на две Световни шампионати.
 Снимка: АР/БТА    Снимка: АР/БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР